>

SAP ontwikkelt app voor WK Hockey 2014

’s-HertogenboschSAP heeft voor het WK Hockey 2014 – dat dit jaar in Nederland plaatsvindt – een speciale app ontwikkeld. De hockeytracker app geeft real-time informatie over tal van gegevens tijdens en na de wedstrijden. Denk hierbij aan real-time weergave van de balsnelheid op het moment dat een speler op het doel schiet of van een penalty corner en welke speler als laatste een schot op het doel heeft geschoten.

De informatie over de wedstrijden wordt beschikbaar gesteld op basis van SAP mobile software in de cloud. Dankzij de inzage van allerlei data wil de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) meer betrokkenheid creëren van de fans bij de wedstrijden. Hockeyliefhebbers kunnen immers per direct zien wat het effect is van een bepaalde actie.

Naast het ontwikkelen van de app voor de KNHB, heeft SAP besloten het sportspektakel te sponsoren. Het sponsorship heeft een looptijd van drie jaar. SAP wil hiermee meer naamsbekendheid behalen in de Nederlandse markt voor sport & entertainment. In het buitenland heeft SAP inmiddels al veel sportclubs geholpen met het real-time analyseren van de verzamelde data. Denk hierbij aan het Duitse voetbalelftal, het formule 1 team van McLaren, het tennistoernooi Sony Open, de National Basketball Association (NBA) en de San Francisco 49ers (American football). Door met de KNHB samen te gaan werken, hoopt SAP ook in Nederland de sport naar een hoger niveau te kunnen tillen door het inzetten van slimme technologie.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 258.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.