>

SAP opent academische centra voor Big Data en innovatie

’s-HertogenboschSAP opent binnenkort in samenwerking met vooraanstaande universiteiten de eerste twee centra voor Big Data en innovatie. Academici en start-ups kunnen hier kennismaken met procesverbeteringen door middel van het inzetten van Big Data-applicaties en vooruitstrevende data gedreven technologie.

Het allereerste SAP Big Data innovatiecentrum wordt geopend aan de Otto-von-Guericke universiteit in Magdeburg. Wetenschappers kunnen het datamanagementplatform SAP HANA inzetten om hun business-processen te optimaliseren en tot nieuwe inzichten komen dankzij het analyseren van Big Data. Deze technologie is geschikt voor toepassingen op vele vakgebieden, waaronder genetica, geologie en natuurwetenschappen.

In het verlengde van dit programma opent SAP elders in Duitsland het eerste SAP University Alliances Innovation Lab. Hiertoe is SAP een samenwerkingsverband aangegaan met het Institute of Enterprise Systems (InES) van de universiteit van Mannheim. In het lab kunnen academici, specialisten en start-ups hun business-processen ontwerpen, evalueren en optimaliseren. Hierbij hebben zij de mogelijkheid zich te baseren op gegevens van bijvoorbeeld smart logistics, het internet of things, process intelligence en predictive maintenance.

Toegang
Er zitten voor universiteiten belangrijke voordelen aan een goed gestructureerde samenwerking met SAP. Zo krijgen zij tegen aantrekkelijke voorwaarden toegang tot state-of-the-art software en kunnen onderzoekers van de universiteiten nauw samenwerken met R&D-medewerkers van het concern. Maar ook voor studenten zitten er belangrijke voordelen aan het alliantieprogramma. Zij kunnen voor hun studieprogramma gebruikmaken van de kennis en ervaring van SAP, maar zij hebben tevens toegang tot hun klanten en partners. Bovendien kan het aantrekkelijk zijn om reeds tijdens hun studie contacten op te bouwen met partijen via het SAP ecosysteem.

Inmiddels biedt SAP al programma’s met meer dan 1.600 universiteiten en onderzoeksinstellingen in meer dan tachtig landen. Naast de nieuwe Big Data innovatiecentra en de SAP University Alliances Innovation Labs in Duitsland wil het concern zich ook richten op universiteiten elders ter wereld. Dankzij de samenwerkingsverbanden is het voor deelnemende organisaties niet meer nodig grote investeringen te doen in technische infrastructuur en stafmedewerkers.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 258.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.