>

SAP levert technologie Topshelf Open in Rosmalen

’s-HertogenboschVoor het vrouwentennistoernooi in Rosmalen zijn Topshelf Open WTA en SAP een samenwerkingsverband aangegaan. Door middel van SAP technologie beschikken de coaches over gedetailleerde informatie over eigen spelers en de concurrentie, waarmee zij hun prestaties van hun pupillen kunnen analyseren en hun strategie kunnen optimaliseren. Tot slot biedt het Topshelf Open op zeer eenvoudige en snelle wijze toegang tot allerlei historische tennisdata aan de media.

Verbeteren sportprestaties
Coaches zijn altijd veel tijd kwijt aan het verzamelen van wedstrijdstatistieken. Topshelf Open maakt daarom gebruik van Hawk-Eye: een computersysteem dat de baan van de tennisbal zeer nauwkeurig volgt. SAP HANA is in staat om deze enorme verzameling aan data op te slaan en te analyseren. Op basis hiervan worden zowel de sterke als de zwakke punten van een tennisspeler duidelijk. De coach kan hier de training vervolgens op aanpassen, zodat een speler zijn prestaties kan verbeteren.

Coach Patrick Mouratoglou zet onder meer deze analysemogelijkheid van SAP in voor zijn pupil Serena Williams. Met behulp van de op maat gesneden analyse kan hij Williams van feitelijke informatie voorzien over haar eigen spel en die van de concurrentie. Dankzij dit inzicht kan de beste vrouwelijke tennisspeler ter wereld zich richten op subtiele veranderingen in haar speltechniek. Deze wijzigingen kunnen het verschil maken tussen winnen en verliezen.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 258.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.

*** Noot voor de redactie ***

Hoge resolutie beeldmateriaal van SAP is beschikbaar op www.sap.com/photos
Voor videoverhalen over uiteenlopende onderwerpen kunt u terecht op www.sap-tv.com
Volg SAP op Twitter voor het laatste nieuws
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.

Voor meer informatie over dit bericht:

SAP
Ingeborg van Beusekom
T: 073 645 75 74
E: ingeborg.van.beusekom@sap.com