>

Kal-fire zet als eerste SAP Business One POS in

Domani Business Solutions verzorgt implementatie van nieuwe kassa-applicatie

’s-Hertogenbosch

Kal-fire gaat als eerste in de Benelux de SAP Business One Point Of Sale (POS)-oplossing inzetten voor haar retail-bedrijf in kachels en haarden. SAP heeft deze kassa-applicatie recentelijk aan de SAP Business One Suite toegevoegd.

De nieuwe, zowel on premise als cloud-gebaseerde, POS-oplossing geeft Kal-fire nu ook controle over de voorraad, de transacties in de kassa, real-time inzicht in de cijfers en maakt een centraal beheer van artikelen, prijzen en klantgegevens mogelijk. Bovendien garandeert het een geïntegreerde proces-afhandeling en inzage tussen de groothandel en de retail van de haardenleverancier. De implementatie wordt verzorgd door SAP partner Domani Business Solutions.

“Binnen onze groothandel maakten we reeds gebruik van SAP Business One voor het inregelen van het (magazijn)beheer, de financiële administratie, inkoop, verkoop en distributie”, zegt Beijko van Melick, CEO bij Kal-fire. “We hebben ervoor gekozen hier nu ook de POS-oplossing voor het retail-bedrijf aan toe te voegen.”

Alles onder een dak
De toegevoegde kassa-applicatie werkt op standaard PC en/of POS-systemen. Hiermee is het voor winkelmanagers mogelijk rapportages van transacties uit te draaien per filiaal, medewerker of kassa. Daarnaast beschikt de SAP oplossing over ondersteuning voor touch screen, barcode scanning en factuuruitdraaien, en over een overzichtelijk klantendisplay. Bovendien biedt SAP Business One POS uitgebreide functies voor kassaldo’s, prijslijsten, artikelgegevens, voorraad en administratie per bedrijf, keten of filiaal.

“Voor Kal-fire is het van belang dat de processen tussen het ERP-systeem SAP Business One en het POS-systeem volledig geïntegreerd kunnen worden afgehandeld. Daarnaast moet de oplossing ook flexibel zijn om toekomstige veranderingen in de marktbenaderingen en nieuwe business-modellen eenvoudig te adopteren”, zegt Luc van Alphen, CCO bij Domani Business Solutions.

“Door de implementatie van het kassasysteem kunnen we de processen stroomlijnen, optimaliseren en meten. Deze stap zorgt voor een sterke vereenvoudiging van het logistieke en financiële proces wat een besparing moet gaan opleveren van 0,5FTE. Het kassasysteem zorgt tevens dat de menselijke fout eruit gehaald wordt, wat ook een besparing moet opleveren. Het belangrijkste voor Kal-fire is echter het real-time verwerken van de gegevens, waardoor we onze processen kunnen verbeteren om zodoende een hoger rendement te halen”, aldus Van Melick.

Over Kal-fire
Kal-fire is een Nederlands familiebedrijf. Het bedrijf werd in 1981 door de heer en mevrouw Van Melick opgericht en heeft, ondanks de enorme groei die het bedrijf heeft doorgemaakt, nooit iets van dat karakter verloren. Dat vertaalt zich in een enorme betrokkenheid bij de klanten, dealers en producten en in een lange termijn visie die het mogelijk maakt te blijven innoveren. Inmiddels is een volgende generatie Van Melick het bedrijf binnen gekomen. Mensen met een warm hart voor haarden en kachels en een eigentijdse visie op design en techniek. Ook zij staan persoonlijk garant voor kwaliteit en service. Het maakt van Kal-fire een bedrijf dat de uitstraling en expertise van een multinational combineert met de oprechte betrokkenheid van een familiebedrijf.

Over Domani Business Solutions
Domani Business Solutions heeft een uitstekend trackrecord op het gebied van (groot)handel, voorraad gestuurde- en klantorder gestuurde productie, logistiek, retail, zakelijke dienstverlening, onderhoud & reparatie, voedings- en chemie industrie, sports & entertainment en jarenlange ervaring met de diverse SAP systemen. Hierdoor zijn we niet alleen in staat SAP systemen te implementeren, maar kunnen wij u ook bij staan in uw vraagstukken met betrekking tot de optimalisatie van business processen. Kijk voor meer informatie op www.domani-bs.nl

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 261.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.