>

KNHB verbetert dienstverlening met SAP Cloud for Sales

Optimalisatie teamwork en betere communicatie dankzij gebruiksvriendelijke cloudoplossing

’s-HertogenboschDe Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) zet SAP Cloud for Sales in om zijn dienstverlening richting verenigingen te verbeteren.

De KNHB wil niet alleen als bond verder professionaliseren. Ze willen ook de Nederlandse hockeysport in het algemeen beter op de kaart zetten. Zo streeft de bond in 2020 naar 300.000 leden en 1 miljoen actieve fans. SAP Cloud for Sales helpt hen bij het bereiken van die doelstellingen.

De KNHB zet de cloudgebaseerde omgeving in eerste instantie in voor het verbeteren van de communicatie, samenwerking en hun relatie met verenigingen. De bond kan met de oplossing de speerpunten, wensen en uitdagingen van lokale verenigingen nauwkeurig in kaart brengen en delen met alle medewerkers. Hierdoor is de bond zeer snel in staat om mee te denken over een oplossing voor een vraag of probleem dat er op dat moment speelt.

Goed inzicht voor betere dienstverlening
De KNHB-medewerkers zien in Cloud for Sales direct de juiste informatie over verenigingen dankzij tags, flags en favorieten. Daarnaast kunnen zij nieuwe gegevens snel updaten. Zo is meteen in te zien wat een medewerker van de bond tijdens een vorige meeting heeft besproken. Het systeem bevordert op die manier de onderlinge samenwerking. Dankzij de betere informatie heeft de bond ook een beter contact met de verenigingen en kunnen zij hun dienstverlening optimaliseren.

Gebruiksvriendelijk en overal beschikbaar
De KNHB heeft gekozen voor SAP Cloud for Sales vanwege het gebruiksvriendelijke karakter en de lage Total Cost of Ownership (TCO). Ook het flexibele gebruik is een sterke pullfactor. Gebruikers hebben altijd en vanaf iedere locatie toegang tot de benodigde informatie – of ze nu onderweg zijn of bij een klant. De oplossing is niet alleen bruikbaar via desktop of laptop, maar ook via apps voor de tablet en smartphone. Het systeem is tot slot toekomstbestendig: de KNHB kan eenvoudig functionele uitbreidingen realiseren.

“Dankzij SAP Cloud for Sales zit kennis niet langer alleen in de hoofden van individuele mensen. Al onze expertise is nu verankerd in een systeem en daarmee in onze organisatie. Dit betekent dat onze mensen meer tijd aan het daadwerkelijke contact met en bedienen van de verenigingen kunnen besteden. SAP faciliteert zo onze verdere professionalisering en draagt bij aan het realiseren van al onze strategische doelstellingen”, zegt Erik Gerritsen, algemeen directeur van de KNHB.

Toekomstplannen
In de toekomst wil de KNHB de oplossing ook inzetten voor het contact met partners, leveranciers, gemeenten en sponsoren. Bovendien wil de bond de omgeving inzetten voor community management en fan engagement.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 263.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.