>

Lidl verbetert inzicht in klantgedrag en winkelprestaties met SAP HANA

’s-HertogenboschLidl groeit al 40 jaar wereldwijd dankzij een succesvolle winkelformule van kwaliteitsproducten voor lage prijzen. Om die groei kosteneffectief te kunnen doorzetten, wilde de retailer overstappen naar een gecentraliseerd IT-systeem. Dankzij de overstap naar een IT-omgeving die is gebaseerd op het in-memoryplatform SAP HANA harmoniseert Lidl zijn legacy IT-architectuur en legt het tegelijkertijd een flexibele basis voor toekomstige businessmodellen.

De oplossing bij Lidl bestaat uit de applicaties SAP ERP powered by SAP HANA, SAP Business Warehouse powered by SAP HANA en SAP Customer Activity Repository. Met de switch vereenvoudigt en centraliseert de supermarktketen zijn IT-infrastructuur en vergroot het de inzicht in klantgedrag en prestaties van de afzonderlijke filialen.

Enkel platform voor essentiële applicaties
SAP HANA levert Lidl één enkel platform voor de essentiële applicaties die kernprocessen rondom logistiek, merchandising en winkelprocessen automatiseren en optimaliseren. De in-memorytechnologie achter SAP HANA verwerkt grote hoeveelheden data in real-time. Dat is voor retail een belangrijk voordeel, met zijn steeds kortere innovatiecycli en groeiende klanteisen.

Het bedienen van klanten met de juiste assortimenten vereist een scherpe blik op het klantgedrag en de mogelijkheid daarop te anticiperen. Dat kan alleen met een systematische data-analyse, wat SAP HANA mogelijk maakt.

Van 24 uur naar real-time
Lidl krijgt met SAP Customer Activitiy Repository een real-time inzicht in de prestaties van winkeloperaties. Het brengt alle klantinteracties en de voorraadniveaus in kaart. “Het rapporteren van en actie ondernemen op de dagelijkse operationele winkelcijfers kostte voorheen zo’n 24 uur”, aldus Alexander Sonnenmoser, bestuurslid Business Technology bij Lidl. “Dankzij SAP Customer Activity Repository kunnen we nu point-of-sale-data meerdere malen per dag real-time analyseren.”

Lidl in Oostenrijk heeft de implementatie inmiddels succesvol afgerond, waarna meer landen gaan volgen. Lidl heeft tevens plannen uit de doeken gedaan voor uitbreiding naar de Verenigde Staten. Het SAP HANA platform vormt daarbij de hoeksteen van de IT-strategie.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 263.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands.

Contact

Co-Workx
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6 24 24 56 79
E-mail: aleksandra@co-workx.nl