>

Jaarbeurs, Allego en Heijmans winnen SAP Quality Awards 2015

’s-HertogenboschDe organisaties Jaarbeurs, Allego en Heijmans zijn de winnaars van de SAP Quality Awards 2015. SAP Nederland beloont ieder jaar de meest succesvolle implementaties met deze onderscheiding. In totaal namen negen organisaties een gouden, zilveren of bronzen onderscheiding in ontvangst.

Technologie bewijst zijn waarde in de praktijk vaak pas als organisaties het slim en innovatief toepassen. Daarom viert SAP Nederland ieder jaar succesvolle SAP implementatieprojecten met de Quality Awards. De genomineerden dongen mee in de categorieën Business transformation, Fast delivery en Innovation.

Business Transformation gaat over de impact van een implementatie. Fast Delivery heeft alles te maken met het snel, efficiënt en met oog voor kwaliteit implementeren van SAP oplossingen. In de categorie Innovation maken de innovatieve oplossingen SAP Cloud, SAP Mobile of het SAP Mobile Platform een essentieel onderdeel uit van de implementatie.

Business Transformation
Heijmans, de Nederlandse beursgenoteerde onderneming actief in vastgoed, woningbouw, utiliteit en infra, pakte in deze categorie het goud. Projecten managen is core business binnen Heijmans. Volgens de jury resulteerde dit dan ook in een uitmuntende projectbegeleiding in samenwerking met Dimensys en MyBrand. Het doel van het totale programma: meer grip en control op de bedrijfsvoering door eenduidige processen voor heel Heijmans en een gecentraliseerde administratieve organisatie optuigen op basis van één SAP systeem. Voor Heijmans leidt dit tot betere projectbeheersing en efficiënte administratieve organisatie.

Jumbo Supermarkten Supermarkten pakte het zilver. Na een aantal maanden van voorbereiding met implementatiepartners IBM en Simac realiseerde Jumbo binnen 36 uur de upgrade van SAP FiCo en SAP Retail. En dit voor meer dan 3000 users over destijds 450 winkels, diverse distributiecentra en kantoren. De jury was vol lof over het teamwork tussen Jumbo Business, Jumbo ICT en de partners IBM en Simac dat het DNA van Jumbo onderstreept: Samen, Ondernemen, Winnen. Deze implementatie maakt de weg vrij voor belangrijke toekomstige innovaties.

Brons was er voor de Rabobank. De vroegtijdige betrokkenheid van de gebruiker bij de inrichting van de Benefitshop maakte een diepe indruk op de jury. Deze aanpak stond garant voor een hoge gebruiksvriendelijkheid en snelle acceptatie van de gebruikers. Ook een goede samenwerking met HR ICT specialist Launch! en SAP Product Development zorgde voor een kwalitatief hoogwaardige oplossing, die volledig is geïntegreerd met andere payroll- en benefits-oplossingen.

Fast Delivery
De Jaarbeurs in Utrecht pakte het goud in de categorie Fast Delivery. De Jaarbeurs heeft in slechts drie maanden haar gefragmenteerde IT landschap dat bestond uit drie verschillende systemen, gecentraliseerd in één SAP omgeving. De jury was lovend over de kwalitatief hoogwaardige projectaanpak, waarin onder hoge tijdsdruk complexe fiscale en financiële issues zijn opgelost. De uitstekende samenwerking met implementatiepartner Magnus en het commitment van het management speelde hierin een belangrijke rol.

Het zilver ging naar het wereldwijde koffie- en theebedrijf, met consumenten in meer dan 80 landen: Jacobs Douwe Egberts. In slechts vier maanden implementeerde JDE met Delaware Consulting de oplossing SAP Invoice Management op internationale schaal, waarmee zij facturen sneller en goedkoper kunnen afhandelen. De optimale inzet van een Rapid Deployment Solution (RDS) en de Lean projectmanagementaanpak overtuigden de jury van het zilver.

Brons was er voor de grootste wereldwijde leverancier van bakkerijproducten CSM Bakery Solutions. Met de opdracht om binnen vijf maanden alle bedrijfsonderdelen te consolideren met SAP Business Planning en Consolidatie (SAP BPC), stond CSM voor een grote uitdaging. Naast de expertise van Finext, was de jury vooral lovend over de goede samenwerking tussen de (financiële) business, het senior management en IT die ten grondslag ligt aan dit succes.

Innovation
Allego kreeg het goud. Als zelfstandige start-up en onderdeel van Alliander, ontwikkelt Allego laadoplossingen en laadinfrastructuur voor elektrische auto’s in opdracht van gemeenten, bedrijven en vervoersmaatschappijen. Met de implementatie van SAP Business One op HANA – met SAP Gold Partner Domani Business Solutions – creëerden zij een zeer flexibele IT-omgeving om de constante datastroom vanuit de laadinfrastructuur te verwerken. Daardoor kunnen zij hun klanten real-time informeren over bijvoorbeeld waar en wanneer zij kunnen laden.

Het zilver ging naar AkzoNobel. Het onderdeel Pulp & Performance Chemicals kent een dynamische klantomgeving en bestaat uit vele zelfstandige productielocaties. Toch slaagde AkzoNobel erin samen met Capgemini Consulting om binnen acht maanden haar operational excellence in onderhoud en beheerprocessen te verbeteren met een indrukwekkende return on investment in minder dan een jaar. De keuze voor SAP Mobile Platform in combinatie met Plant maintenance bleek krachtig, evenals de uitvoering van het project.

De Rabobank pakte, evenals in de Business Transformation categorie, het brons. Dit project betekende een doorbraak binnen de bancaire (security) wereld. De bank ontwikkelde een transactionele app voor het bedrijfsbreed goedkeuren van facturen. De jury was onder de indruk van de gedrevenheid van het projectteam, dat samenwerkte met SAP specialisten van TheNextView, evenals hoe zij technische uitdagingen op het gebied van connectivity en security oplosten.

De jury bestond uit een managementvertegenwoordiging van SAP Nederland en de VNSG onder leiding van juryvoorzitters Michel Demmenie, zelfstandig onafhankelijk adviseur in de ICT-wereld, Rob Hodenius, Governance Risk and Compliancy manager bij SAP en René Barendrecht, managing consultant bij Berenschot.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 263.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien.
Meer informatie is beschikbaar op www.sap.com/netherlands.

Contact
SAP
Manon Pulles
Tel.: +31 (0)73 645 75 61
E-mail: manon.pulles@sap.com

Co-Workx
Nelleke Braam
Tel.: +31 (0)6 19 29 03 19
E-mail: nelleke@co-workx.nl