>

SAP kondigt Simplified Front Office aan

’s-HertogenboschSAP heeft een aantal oplossingen aangekondigd die onder de noemer ‘Simplified Front Office’ het inzicht in en de relatie met de klant verbeteren. De tools zijn cloudgebaseerd en uitbreidingen op het bestaande SAP hybris e-commerceplatform.

Simplified Front Office versimpelt voor organisaties het klantcontactbeheer en vergroot tegelijkertijd het inzicht in de klant en zijn/haar behoefte. De oplossingen brengen alle klantinteracties in kaart, van socialmediacontact tot uiteindelijke aankopen. Op basis daarvan stelt het digitale, gecentraliseerde klantprofielen samen. Het legt de noodzakelijke verbindingen tussen de front- en backoffice en knoopt zo mensen, voorraad, supply chain, prijsinformatie en klanten aan elkaar. Door die end-to-end benadering gaat Simplified Front Office voorbij de traditionele CRM-oplossingen.

Simplified Front Office bestaat uit drie onderdelen:

  • SAP hybris Profile
    SAP hybris Profile fungeert als de klantcentrische basis van het systeem. Deze vangt alle interacties, contexten en gedragingen en creëert zo een dynamisch profiel van de klant. Op basis van die inzichten biedt het systeem mogelijkheden tot interactie met iedere klant, op elk moment en via ieder mogelijk kanaal.

  • SAP hybris Customer Experience
    SAP hybris Customer Experience is het toekomstige contentbeheer- en delivery-platform. Vanuit deze oplossing kunnen organisaties op de individuele klant gerichte, gecontextualiseerde ervaringen samenstellen. Denk aan gepersonaliseerde webpagina’s en aanbiedingen. Deze kunnen vanuit de oplossing worden aangeboden op ieder gewenst apparaat.

  • SAP hybris-as-a-Service
    SAP hybris-as-a-Service (YaaS) is de cloudgebaseerde versie van het e-commerceplatform hybris. Het vormt een flexibele basis voor alle SAP hybris applicaties en is gebaseerd op het SAP HANA in-memory-platform. Het biedt organisaties de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier en zonder hoge investeringskosten te profiteren van alle voordelen van SAP hybris.

“Digitaal klantcontact vindt tegenwoordig op allerlei manieren, allerlei momenten en via allerlei apparaten plaats”, zegt Mark van Heijningen, Head of Marketing EMEA North bij SAP. “Traditionele CRM-oplossingen schieten inmiddels te kort als het gaat om het volledig in kaart brengen van alle interacties en het bieden van unieke contextuele klantervaringen.”

“Daarnaast opereren geautomatiseerde sales- en marketingsystemen vaak in silo’s”, vult van Heijningen aan. “Voor ondernemingen wordt het daardoor steeds lastiger de individuele klant goed te bedienen en maximaal in te spelen op zijn of haar behoeften. SAP Simplified Front Office breekt die silo’s af en biedt de klant een op maat gemaakte, individuele ervaring. Tegelijkertijd profiteert de organisatie van een gecentraliseerde, 360-graden zicht op iedere klant.”

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 263.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands.

Contact
SAP
Manon Pulles
Tel.: +31 (0)73 645 75 61
E-mail: manon.pulles@sap.com

Co-Workx
Nelleke Braam
Tel.: +31 (0)6 19 29 03 19
E-mail: nelleke@co-workx.nl