>

SAP en Philips slaan handen ineen voor slimme straatverlichting

’s-Hertogenbosch,Philips en SAP gaan hun technologie gezamenlijk inzetten voor het creëren van innovatieve verlichtingssystemen voor smart cities.Het Philips-straatverlichtingssysteem CityTouch kan voortaan rechtstreeks communiceren met het SAP HANA in-memoryplatform. Op dat platform komt informatie uit allerlei sensoren samen. Steden krijgen zo een beter beeld van wat zich afspeelt en kunnen daarmee een goed anticiperen op situaties en hiermee besparen op kosten en energie.

Buenos Aires
Het eerste project gaat van start in Buenos Aires. Philips vervangt daar 91.000 lantaarnpalen met LED-verlichting, beheerd door Philips’ CityTouch. De Argentijnse hoofdstad kan via het SAP HANA-platform meer dan 700.000 objecten beheren, waaronder bruggen, bushaltes, gebouwen en parken. Daar valt nu dus ook straatverlichting onder.

Slimme verlichting
Iedere afzonderlijke lantaarnpaal is op afstand in- en uit te schakelen en bovendien is de lichtsterkte regelbaar. Dankzij real-time en predictive analytics kan de stad zo de verlichting lokaal aanpassen aan omstandigheden en naar behoefte. Buenos Aires heeft daardoor zijn operationele efficiency verhoogd en meer dan 50 procent bespaard op energie- en onderhoudskosten.

Sean Patrick O’Brien, manager van SAP Future Cities, is enthousiast over de samenwerking. “We zijn verheugd dat we samen met Philips van Buenos Aires een smart city-pionier van Latijns-Amerika kunnen maken. Meer dan 4.000 stedelijke organisaties gebruiken SAP oplossingen. Met deze samenwerking kunnen we de levenskwaliteit van hun burgers verder verbeteren en energieverbruik terugdringen.”

Bill Bien, SVP van Strategy en Marketing bij Philips: “Minder dan 1 procent van de wereldwijde straatverlichting is ‘connected’. Er liggen dus enorme kansen om steden te helpen met het volgen van het voorbeeld van Buenos Aires. Samen met SAP kunnen we steden transformeren in smart cities en hen helpen met het aanpakken van behoeften veroorzaakt door stedelijke expansie en bevolkingsgroei.”

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 263.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands

Over Koninklijke Philips
Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 106.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming neemt een leidende positie in op het terrein van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.com/nieuwscentrum.