>

SAP Nederland doneert 15.000 euro aan vluchtelingen

Rode Kruis ontvangt grote kerstdonatie voor noodopvang in Rosmalen

’s-Hertogenbosch,SAP Nederland heeft 15.000 euro aan het Rode Kruis gedoneerd voor de noodopvang van vluchtelingen in Rosmalen. Het geld is afkomstig van een groot deel van het kerstfeestbudget van het concern.

Maatschappelijke invulling
Dit jaar ontstond er vanuit de medewerkers van SAP de behoefte om een andere invulling te geven aan het traditionele kerstfeest. Besloten is daarom om een groot deel van het kerstfeestbudget te besteden aan mensen die leven onder moeilijke omstandigheden, zoals de vluchtelingen in de noodopvang in Rosmalen.

Het initiatief van SAP heeft tot doel om aandacht te vragen voor de vluchtelingenproblematiek en om te laten zien hoe hier als organisatie, maar vooral als medewerker, een positieve bijdrage aan te leveren is. De gemeente ’s-Hertogenbosch bracht het concern dan ook met veel enthousiasme in contact met het Rode Kruis, dat in heel Nederland met vele vrijwilligers fantastisch werk verricht.

Ontvangst en besteding
Afgelopen vrijdag heeft het Rode Kruis, onder aanwezigheid van de medewerkers van SAP Nederland en de gemeente ’s-Hertogenbosch, 15.000 euro in ontvangst genomen. Constant Mulder, coördinator bij het Rode Kruis, vertelde uitgebreid over het dagelijks leven in de noodopvang en de omstandigheden waarin de vluchtelingen leven. De donatie zal volgens Mulder worden besteed aan onder andere onderwijs (zoals Nederlandse taallessen), ontspanning en sport.

“SAP heeft als missie ‘to make the world run better and to improve people’s lives’. Dit doen wij met onze technologie, maar ook met een breed sociaal maatschappelijk programma. Voor deze gelegenheid kozen wij voor het Rode Kruis omdat de vluchtelingen onze hulp op dit moment hard nodig hebben”, aldus Stephan Ariesen, die de cheque namens alle SAP collega’s heeft overhandigd.

V.l.n.r.: Stephan Ariesen (SAP), een vluchteling uit noodopvang te Rosmalen en Constant Mulder (Rode Kruis)

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 263.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands.