>

Studenten, young professionals en SAP zetten zich in voor een betere wereld

Technologie moet maatschappelijke uitdagingen oplossen

’s-Hertogenbosch,SAP wil jongeren uitdagen om mee te denken over technologische oplossingen voor drie maatschappelijke thema’s uit de troonrede van 2015: migratie, veiligheid en zorg. Het concern heeft hiervoor Battle of Concepts ingezet, dat jongeren samenbrengt met organisaties om zich te buigen over diverse vraagstukken. Rafael da Costa Guimaraes heeft de eerste prijs gewonnen. Hij heeft een concept bedacht voor het ontwikkelen van een app om de migratieproblematiek van vluchtelingen aan te pakken.

De winnaars
Uit de 52 inzendingen selecteerde SAP de vijf beste concepten, die allemaal een prijs in de vorm van een geldbedrag hebben gewonnen. Bovendien zijn alle deelnemers uitgenodigd om deel te nemen aan een hackathon op 26 en 27 februari bij SAP Nederland, waarbij de jongeren samen met ICT-professionals SAP technologie inzetten om tot concrete toepassingen te komen.

De tweede prijs is gewonnen door Arjen Mol. Hij heeft een technologisch concept ontwikkeld om de balans tussen de vraag naar en het aanbod van mantelzorg te optimaliseren. De derde prijs ging naar Bas Kramer, Chiel Swinkels en Mark Delemarre met een concept voor een applicatie om de gezondheid van dementerende ouderen te monitoren in een thuissituatie.

Gecombineerde denkkracht
SAP is ervan overtuigd dat technologie een significante bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de wereld. We leven immers in een tijdperk waar steeds meer data beschikbaar zijn, beschikbaar komen of oproepbaar zijn. Bijvoorbeeld via Internet of Things-sensoren, wearables en drones. Dit biedt volop mogelijkheden. Niet alleen voor zakelijke applicaties, maar juist ook om applicaties te ontwikkelen die kunnen bijdragen aan het voorkomen of het oplossen van maatschappelijke problemen.

Het online platform van Battle of Concepts brengt jongeren en organisaties bijeen om oplossingen te bedenken voor diverse vraagstukken. “De inzet van dit platform geeft ons de mogelijkheid om samen te werken met talentvolle studenten en young professionals. Door hun frisse inzichten en ideeën te combineren met de technologische kennis en oplossingen van SAP, kunnen we innovaties stimuleren en oplossingen vinden voor maatschappelijke uitdagingen.”, aldus Jan-Willem de Koster, Business Innovation Manager bij SAP Nederland.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 263.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands.