>

Stepstone and SAP

Filialen versimpelen bedrijfsprocessen in Duitsland, België en Nederland

’s-HertogenboschOnline recruitmentspecialist StepStone kiest voor SAP Business ByDesign voor het vereenvoudigen van hun bedrijfsprocessen. SAP transformeert daarmee het voorheen gefragmenteerde softwarelandschap naar een eenvoudig, flexibel en uniform systeem.

Complexiteit reduceren
StepStone was op zoek naar een oplossing dat de datakwaliteit en -integriteit verbetert, terwijl het tegelijkertijd de administratieve overhead vermindert. Het bedrijf had daarnaast behoefte aan betere en snellere verbindingen tussen de verschillende afdelingen – van het benaderen van klanten tot het opzetten van de online dienstverlening.

Op maat gemaakte cloudoplossing
SAP heeft daartoe een op-maat-gemaakte versie van hun cloudgebaseerde business managementoplossing bij het recruitmentbedrijf geïmplementeerd. Volgens StepStone was een van de belangrijkste redenen voor de keuze van SAP Business ByDesign het vermogen om snelle, geïntegreerde analytics en bedrijfsrapportages te leveren. Bovendien dient de oplossing ook ter bevordering van Stepstone’s digitaliseringsstrategie.

De kernvereiste was dat de multifunctionele horizontale oplossing kon evolueren naar een gespecialiseerde verticale variant. Alleen in Duitsland heeft Stepstone dagelijks al contact met meer dan 5.000 bedrijven voor het aanbieden van vacatures of andere carrière-gerelateerde diensten. Met gegevens over vacatures die ze ontvangen vanuit sociale media, bedrijfswebsites en overige kanalen, behoeft de salesafdeling een 360-graden zicht op alle accounts. En waarbij ze met een druk op de knop over alle verkoopinformatie beschikken.

Snellere bedrijfsprocessen
Met SAP Business ByDesign is het contact opnemen met bestaande en nieuwe klanten nu in sterke mate vereenvoudigd en versneld. Dit resulteert in hogere operationele efficiëntie en toegenomen klanttevredenheid.

SAP beheert de oplossing vanuit Duitsland, waarmee ze een onbeperkt aantal gebruikers ondersteunen zonder dat het de prestaties van het systeem belemmert. Met maximaal 1.000 transacties tussen recruiters per dag, draait StepStone op volle kracht. Een implementatie zonder downtime en een hoge betrouwbaarheid is dan ook van vitaal belang. De time-to-market van het maken van een vacature tot het publiceren ervan is nu aanzienlijk versneld. Daarnaast heeft de recruiter altijd direct toegang tot de orderbevestiging via het StepStone-platform.

“We zagen onmiddellijk de effecten na de implementatie van de SAP oplossing”, zegt Ralf Baumann, CEO bij StepStone. “Van verkoopprocessen en responsietijden tot gebruikerservaring – alles is significant verbeterd. Zo kan onze klantenservice onze klanten nu veel sneller en flexibeler bedienen en de omzet verhogen. SAP en StepStone hebben dan ook intensief samengewerkt om ervoor te zorgen dat de op-maat-gemaakte oplossing naadloos aansluit op onze behoefte.”

Verdere uitrol
Gevolgd op de succesvolle end-to-end implementaties in België, Nederland en Duitsland, verwacht StepStone SAP Business ByDesign ook uit te gaan rollen in Oostenrijk, Frankrijk en Zuid-Afrika.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 300.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands