>

SAP en Microsoft versnellen digitale transformatie door integratie cloudoplossingen

‘s-Hertogenbosch,SAP en Microsoft gaan hechter samenwerken in de cloud en versnellen daarmee de digitale transformatie bij bedrijven. Zo is SAP HANA voortaan beschikbaar via Azure, de publieke cloud van Microsoft. Ook zijn binnenkort diverse koppelingen tussen Microsoft Office 365 en cloudoplossingen van SAP beschikbaar. Microsoft en SAP maakten de samenwerking bekend tijdens de 28e editie van SAPPHIRE NOW, de jaarlijkse SAP conferentie die momenteel plaatsvindt.

SAP HANA via Windows Azure Cloud

SAP HANA is vanaf nu beschikbaar via het Microsoft Azure-platform. Dat geldt ook voor de business suite SAP S/4HANA. Hiermee krijgen bedrijven in alle sectoren wereldwijd veilige toegang tot het platform voor bedrijfskritische applicaties en data-analyse. SAP HANA via Azure is geschikt voor de grootste en meest veeleisende productieomgevingen.

Integratie tussen SAP cloudoplossingen en Office 365
Daarnaast komen diverse koppelingen beschikbaar tussen Microsoft Office 365 en diverse SAP cloudoplossingen, waaronder Concur, SAP Field Glass, SAP SuccessFactors en SAP Ariba. Daardoor hoeven gebruikers hoeven minder te schakelen tussen de oplossingen en zijn agenda’s, documenten en andere gegevens tussen de applicaties uitwisselbaar. De nieuwe mogelijkheden zijn beschikbaar vanaf het derde kwartaal van 2016. Meer integraties tussen beide oplossingen volgen op een later tijdstip.

SAP Fiori apps via Intune

Organisaties kunnen hun apps gebouwd met het mobielvriendelijke SAP Fiori framework voortaan beheren, beveiligen en distribueren via Intune, de beheeroplossing van Microsoft. Ook deze integratie is naar verwachting beschikbaar in het derde kwartaal in 2016.

“Samen met SAP kunnen we nu nieuwe niveaus van integratie bereiken tussen onze producten. We geven bedrijven verbeterde collaboration tools, nieuwe inzichten uit de gegevens en een cloudoplossing waarin ze kunnen groeien”, zegt Satya Nadella, CEO van Microsoft.


”Wij geloven dat de IT-industrie verandert door partnerschappen die onze klanten productiever maken en die verder gaan dan de traditionele platformen en applicaties. SAP en Microsoft werken samen aan een comfortabele en flexibele gebruikerservaring die zakelijk inzicht levert. De certificering en de nieuwe integratie tussen Microsoft Office 365 en SAP cloud services zijn voorbeelden van de veranderingen waarvan bedrijven nu kunnen profiteren”, zegt Bill McDermott, CEO van SAP.

Noot voor de redactie
Hier vindt u het volledige persbericht in het Engels:
http://news.microsoft.com/2016/05/17/sap-and-microsoft-usher-in-new-era-of-partnership-to-accelerate-digital-transformation-in-the-cloud/#sm.000yqc0os16p9djtugg1m6jca1imi

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 300.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap_topom/netherlands

Contact
SAP
Patricia Bueters
Tel.: +31 (0)73 645 75 61
E-mail: patricia.bueters@sap.com