>

FitSAP: innovatief Internet of Things-platform voor gezonde en fitte medewerkers

s-HERTOGENBOSCHIedere organisatie is gebaat bij fitte, gezonde medewerkers. Zij zitten immers beter in hun vel, zijn productiever, gelukkiger en minder vaak ziek. Het innovatieve fitnessplatform FitSAP maakt medewerkers bewust van hun bewegingspatroon en stimuleert een actievere levensstijl.

FitSAP bestaat uit een online dashboard, alleen toegankelijk voor de medewerker. Hierop krijgen zij in een oogopslag een indruk van hun bewegingspatroon, zoals het aantal gezette stappen en de afgelegde afstand. Bovendien kunnen zij bewegingsdoelen definiëren en zien zij hoe hun beweegpatroon zich verhoudt tot de rest van de medewerkers en eventueel filialen in andere landen. Die informatie stimuleert tot een actievere levensstijl.Eventueel kunnen organisaties een gezondere lifestyle verder stimuleren door het koppelen van beloningen aan bewegingsdoelen.

Geschikt voor CSR-programma’s
FitSAP is tevens bruikbaar in Corporate Social Responsibility (CSR)-programma’s door het koppelen van bewegingsdoelen aan fundraising-campagnes.

De oplossing draait op het SAP HANA Cloud Platform, een cloudgebaseerd in-memoryplatform voor razendsnelle verwerking van grote hoeveelheden gegevens. FitSAP is een open platform en ondersteunt daardoor een brede reeks wearables.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan-Willem de Koster, via jan-willem.de.koster@sap.com.

FitSAP geeft medewerkers een indruk van hun bewegingspatroon, en dat van de rest van de organisatie