>

SAP maakt realtime gebruik van kwalitatief hoogwaardige data mogelijk voor digital enterprises

‘s-HertogenboschDigitaal zakendoen vereist realtime besluitvorming en directe toegang tot betrouwbare informatie. Bovendien moeten organisaties die data per direct geschikt kunnen maken voor de specifieke wensen van de afdeling en de individuele gebruiker. SAP vernieuwt zijn Enterprise Information Management (EIM)-portfolio daarom continu. De vernieuwde oplossingen passen hierbij naadloos in cloud- en bigdataomgevingen, zorgen voor meer selfservicemogelijkheden en bieden uitgebreide functionaliteiten.

De volgende oplossingen zijn vernieuwd:

 • HANA smart data integration / HANA smart data quality
  De nieuwste versies van SAP HANA smart data integration en SAP HANA smart data quality brengen bedrijfsinformatie en data afkomstig van socialmedianetwerken als Facebook, Twitter en Google+ bijeen. Uit die samenvoeging ontstaan nieuwe inzichten in klantgedrag, product lifecycles en marktomstandigheden.
 • SAP Data Services
  Organisaties kunnen met de nieuwste versie van SAP Data Services de on-premise data van ieder willekeurig bestandsformaat en iedere grootte migreren naar clouddiensten als Microsoft Azure, Amazon S3 en Google Cloud Storage. Hierdoor kunnen zij bigdata-analyses uitvoeren en disaster recovery mogelijk maken met een back-up van hun data in de cloud. Bovendien hebben ze zo overal en met iedere applicatie toegang tot hun gegevens.

  Ondernemingen kunnen ook data uit HPE Vertica uitlezen, Microsoft Outlook-databestanden verwerken en zo inzichten destilleren uit e-mailberichten, kalenderafspraken en gearchiveerde items.

 • SAP Information Steward
  Met SAP Information Steward kunnen bedrijven de herkomst van data in kaart brengen en achterhalen wat de impact is van het toevoegen van nieuwe databronnen aan Hadoop. Dat sterkt hun besluitvorming, omdat het duidelijk maakt waar de data vandaan komen.

  Ook biedt de vernieuwde oplossing de mogelijkheid voor organisaties om op eenvoudige wijze te monitoren of zij voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Hiertoe heeft SAP informatiepolicy’s gedefinieerd in de tool zelf. Gebruikers ontvangen meldingen op het moment dat de datakwaliteit niet toereikend is, zodat zij onmiddellijk actie kunnen ondernemen om de kwaliteit te herstellen.

 • SAP Agile Data Preparation
  SAP Agile Data Preparation maakt het mogelijk dat niet alleen businessanalisten inzichten kunnen halen uit BI, maar vrijwel iedere gebruiker. Dankzij een gebruiksvriendelijke selfservicetool kunnen medewerkers toegang tot gegevens krijgen, data transformeren en gegevens met elkaar combineren. Het voorbereiden van data voor het uitvoeren van analyses wordt hierdoor eenvoudiger en minder tijdrovend. Middels datadomeinen en scorekaarten kunnen gebruikers ook snel de datakwaliteit analyseren en bewaken.