>

SAP moderniseert datawarehouse met SAP BW/4HANA

HANA-platform opent nieuwe mogelijkheden voor real-time data-analyses

’s-HertogenboschSAP introduceert SAP BW/4HANA, een datawarehouse-oplossing voor ‘real-time digital enterprises’ die gebruikmaakt van de HANA in-memory database. Het nieuwe SAP HANA-platform is beschikbaar voor on-premise implementatie, en binnenkort ook te gebruiken via Amazon Web Services (AWS) en SAP’s HANA Enterprise Cloud (HEC).

Met SAP BW/4HANA geeft SAP invulling aan het ‘datawarehouse van de volgende generatie’. Zo biedt het nieuwe SAP HANA-platform mogelijkheden voor het in real time analyseren van data, ongeacht waar deze data zich bevinden.

Een nieuw fundament zorgt ervoor dat historische en live data – die zich zowel binnen als buiten de eigen IT-omgeving bevinden – met elkaar in verband worden gebracht. Zelfs sensordata afkomstig van Internet of Things-omgevingen worden geïntegreerd. Hierdoor is het voor het real-time analyseren van de data niet nodig om gegevens te verplaatsen of dupliceren.

Kracht van de cloud

Om het ‘datawarehouse van de volgende generatie’ binnen handbereik te brengen van klanten van iedere omvang, stelt SAP BW/4HANA beschikbaar voor ‘out-of-the-box’ implementatie op Amazon Web Services (AWS) of in SAP’s HANA Enterprise Cloud (HEC). Andere cloudplatformen van derde partijen zullen snel volgen.

Ook biedt SAP BW/4HANA de mogelijkheid om datawarehouse-objecten uit SAP BusinessObjects Cloud te halen. Dit resulteert in een krachtige oplossing voor visualisatie, storytelling en data-exploratie. Ingebouwde connectiviteit met SAP Digital Boardroom biedt besturen en directies real-time business intelligence en mogelijkheden voor ad-hocanalyses.

Gecertificeerd voor X1

Tegelijkertijd met de lancering van SAP BW/4HANA maakt SAP bekend dat het de memory-geoptimaliseerde X1-instances van AWS heeft gecertificeerd. Deze certificering garandeert dat implementaties schaalbaar zijn tot zeven nodes met in totaal 14 TB aan geheugen. Hierdoor is X1 het ideale platform voor klanten die snel ‘online analytical processing’ (OLAP)-workloads willen uitrollen.

“Met SAP BW/4HANA op AWS krijgen klanten een modern datawarehouse voor real-time analytics met de elasticiteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid van de AWS Cloud”, aldus Peter DeSantis, vice-president Compute Services AWS. “Onze X1-instances zijn speciaal gebouwd voor klanten die snel kritieke workloads op grote schaal willen uitproberen, uitrollen en draaien op SAP HANA, zonder de noodzaak om te investeren in een on-premise infrastructuur.”

Open en schaalbaar

Met de mogelijkheid om BW/4HANA als een cloudoplossing te implementeren, komt SAP ook tegemoet aan de vraag naar open en zeer schaalbare IT-systemen. Deze vraag wordt verder geadresseerd met een open datawarehousingomgeving voor een snelle applicatieontwikkeling, een moderne gebruikersinterface en mogelijkheden voor het efficiënt afhandelen en comprimeren van ‘hete’, ‘warme’ en ‘koude’ data, zodat een besparing mogelijk is op storage.

Fairfax Media is een van de eerste partijen die BW/4HANA in gebruik hebben genomen. “Als een ‘early adopter’ van SAP BW/4HANA op Amazon AWS slaagden we erin om de end-to-end-productietijd van een nieuw en krachtig analyseplatform met 50 procent terug te brengen, en dat met minimale investeringen vooraf”, zegt Diego Lombardini, hoofd Finance Systems bij het Australische mediabedrijf. “Onze constant veranderende business wordt nu en in de toekomst ondersteund door een flexibele en schaalbare cloudomgeving.”

Versnelling digitalisering

“De digitalisering van bedrijven vergt een moderne benadering van datamanagement, dataprocessing en analytics waarmee het mogelijk is om iedere databron en elk datatype in real time te analyseren”, aldus Bernd Leukert, lid van de raad van bestuur van SAP en verantwoordelijk voor Products & Innovation. “Met SAP BW/4HANA en onze samenwerking met een toonaangevende cloudprovider als Amazon AWS bieden we onze klanten een eenvoudig te gebruiken next-generation datawarehouseplatform dat de reis naar een live digital business versnelt.”

SAP BW/4HANA biedt klanten onder meer:

  • een end-to-end-managementplatform voor het draaiende houden van een live digital business door de automatische generatie van SAP HANA-views die SQL-data en applicatiedata van SAP S/4HANA combineren;
  • hoge prestaties door geavanceerde, in-memory analytics;
  • een snelle applicatieontwikkeling;
  • een lagere beheerlast en lagere kosten voor storage;
  • een eenvoudige transitie voor Business Warehouse-klanten naar SAP BW/4HANA.

Beschikbaarheid

SAP BW/4HANA is algemeen beschikbaar vanaf 7 september 2016. SAP en Amazon Web Services zullen het nieuwe platform en de samenwerking toelichten tijdens een livestream-event op woensdag 7 september om 19.00 uur.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 300.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands

Contact

SAP
Patricia Bueters
Tel.: +31 (0)73 645 75 61

E-mail: patricia.bueters@sap.com