>

SAP uit waardering voor kwaliteit cloudprojecten

PostNL, USG People en Poppers Senco genomineerd voor de Quality Awards

’s-HertogenboschSAP Nederland beloont ieder jaar de meest succesvolle implementaties met een Quality Award. In totaal nemen negen organisaties een gouden, zilveren of bronzen onderscheiding in ontvangst. Tot de genomineerden behoren dit jaar onder meer PostNL, Poppers Senco en USG People.

Technologie bewijst zijn waarde in de praktijk vaak pas als organisaties het slim en innovatief toepassen. PostNL, Poppers Senco en USG People zijn schoolvoorbeelden van bedrijven die cloudtechnologie optimaal inzetten om zo de kwaliteit van hun bedrijfsprocessen en dienstverlening op een hoger niveau te brengen.

PostNL
PostNL dingt mee naar een Quality Award in de categorie ‘Business Transformation’. Het postbedrijf gooit hoge ogen met zijn ‘full-cloudstrategie’. Als onderdeel van die strategie verving PostNL meerdere zakelijke IT-systemen door slechts één oplossing: SAP Business ByDesign. Hiermee bewerkstelligt PostNL een verdere vereenvoudiging en standaardisatie van de IT.

De eerste resultaten zijn positief. “Met SAP Business ByDesign realiseert PostNL een aanzienlijke kostenbesparing”, stelt Marcel Krom, CIO bij PostNL. “PostNL is er in een kort tijdsbestek in geslaagd om een groot aantal IT-systemen te vervangen door één schaalbaar en kostenefficiënt systeem. SAP Business ByDesign is nu de hoeksteen van PostNL’s IT-landschap.”

Poppers Senco
Poppers Senco, genomineerd in de categorie ‘Innovation’, implementeerde samen met partner Acorel SAP Hybris Cloud for Customer (C4C). “Ons doel was om van een klantcontact gedreven door ‘visits’ te komen tot een resultaatgedreven klantcontact. Daarvoor moeten de salesmedewerkers altijd en overal toegang hebben tot belangrijke klantinformatie, om zo een bezoek aan een klant efficiënter voor te kunnen bereiden”, vertelt Tim Schut, ICT-manager van de Poppers Holding. “Met SAP Hybris C4C is belangrijke informatie – zoals een actueel inzicht in de gerealiseerde sales bij een klant, gemaakte prijsafspraken en relevante informatie over concurrenten – nu op de iPad beschikbaar.”

Poppers Senco, toeleverancier voor bevestigingsmaterialen en machines, koos ervoor om zoveel mogelijk van standaard technologie gebruik te maken, en volgde op advies van partner Acorel de SAP Cloud Launch Methodology. “Dit is een bewezen methodologie, specifiek ontworpen voor cloudprojecten, maar wel flexibel genoeg om aan de situatie van Poppers Senco aan te passen”, aldus Guus Dorenbos, SAP CRM Business Consultant bij Acorel. “Dit hielp Poppers Senco bij het beheer van het project.”

USG People
Mededinger in de categorie ‘Innovation’ is USG People met de implementatie van een HR-applicatie voor drieduizend gebruikers. “Door gebruik te maken van de nieuwe technologie van Fiori en SAP SuccessFactors hebben wij een portaal live gebracht dat verschillende processen (Inkoop, Finance en HR) bij elkaar brengt”, aldus Francis Hasselbach-van Hooidonk, Director HR Services & Expertise bij USG People the Netherlands. “Hierdoor is het voor de gebruiker eenvoudig geworden om zijn of haar taken uit te voeren, zonder ‘last’ te hebben van de verschillende systemen die daarachter schuilgaan.”

“Wij zijn heel trots op het resultaat dat USG met haar partners heeft bereikt”, zegt Joost Berden, Practice Lead SuccessFactors bij partner Launch! Human Capital Management. “De basis voor het succes van deze implementatie zit ook in de gedegen voorbereiding die we samen hebben kunnen doen. Wat zijn de huidige processen en hoe passen die op de mogelijkheden die SAP SuccessFactors biedt?”

Uitreiking SAP Quality Awards
“De genoemde praktijkvoorbeelden laten zien dat de cloud een kans is om de kwaliteit van de bedrijfsprocessen en dienstverlening te verbeteren”, aldus Caspar Joustra, Algemeen Directeur, bij SAP. “Om dit soort succesverhalen met elkaar te kunnen delen, heeft SAP de jaarlijkse Quality Awards in het leven geroepen.” De uitreiking van de Quality Awards 2016 vindt plaats op vrijdag 16 september.