>

Patrick Van Deven nieuwe Managing Director van SAP Nederland

Caspar Joustra Senior Vice President Europe Middle East and Africa bij SAP SuccessFactors

‘s-Hertogenbosch, 24 januari 2017 – Patrick Van Deven is benoemd tot Vice President & Managing Director van SAP Nederland BV. In deze functie is hij onder meer verantwoordelijk voor de versterking van de marktpositie en het verder vergroten van de groei van SAP in Nederland. Hij volgt Algemeen Directeur Caspar Joustra op, die is benoemd tot Senior Vice President Europe Middle East and Africa bij SAP SuccessFactors.

Patrick Van Deven (52 jaar) heeft ruime ervaring opgedaan als directeur. Hij trad in 2014 in dienst bij SAP België en Luxemburg, in de functie van Managing Director. Van Deven realiseerde in deze periode aanzienlijke groei, met name met de cloudproducten van SAP. Ook de klanttevredenheid steeg enorm. Daarvoor was hij 15 jaar werkzaam bij de internationaal opererende analytics-specialist SAS. Uiteindelijk vervulde hij van 2006 tot 2014 de rol van Managing Director.

Verder uitbouwen

Met de aanstelling van Patrick Van Deven neemt SAP Nederland afscheid van Caspar Joustra. Joustra begon bij SAP Nederland in 2009, de laatste 4 jaar was hij actief als Algemeen Directeur. Onder het leiderschap van Joustra is SAP Nederland sterk gegroeid en is de klanttevredenheid verbeterd, heeft SAP zijn positie als marktleider verder verstevigd en is SAP Nederland met de HANA producten uitgegroeid tot de grootste leverancier van databasebeheerplatforms van Nederland.

Die aspecten wil Van Deven verder uitbouwen. “SAP opereert in een groeimarkt”, zegt Patrick Van Deven. “De digitale transformatie staat inmiddels bij het overgrote merendeel van de organisaties hoog op de agenda. Wij vervullen in dat innovatieklimaat een cruciale rol. We leveren niet alleen de benodigde technologie, zoals ons HANA-platform en de nieuwe suite S/4HANA, maar ook onze kennis, ervaring en businessinzicht. We denken met onze klanten mee over innovatieve toepassingen, baanbrekende projecten en nieuwe businessmodellen. Het is mijn doel dat de markt ons nog meer als zodanig erkent en herkent.”

Over SAP

Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 300.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands