>

Duitse ambassadeur bezoekt SAP Nederland

Kijkje in de keuken biedt inspiratie voor technologie in de praktijk

‘s-Hertogenbosch, 24 mei 2017 – Economische en maatschappelijke relevantie van technologie staat of valt met het bedenken van slimme praktijktoepassingen. Het Nederlandse bedrijfsleven is daarin opvallend sterk. De Duitse ambassadeur in Nederland, Dirk Brengelmann, neemt daarom een kijkje in de keuken van SAP Nederland tijdens een werkbezoek.

Nederland is volgens het World Economic Forum het zesde land ter wereld als het gaat om slim toepassen van digitale technologie. Een relatief groot deel van onze economische groei is te danken aan technologische ontwikkeling. Het Nederlandse bedrijfsleven heeft dankzij succesvolle innovaties een aanzienlijke voorsprong gerealiseerd op de concurrentie.

Doelstelling werkbezoek

In de Nederlandse vestiging van SAP houden werknemers zich vooral bezig met hoe organisaties groei en vooruitgang kunnen bewerkstelligen met nieuwe technologie. Dat is ook in buurland Duitsland niet onopgemerkt gebleven. Als belangrijke handelspartner vindt het land het cruciaal om ook van elkaar te leren. Daarom zal Wim van de Donk, Commissaris van de Koning, op 24 mei de Duitse ambassadeur Dirk Brengelmann meenemen naar SAP Nederland.

Dirk Brengelmann krijgt een rondleiding langs de Innovation Experiences van SAP. Hiermee ervaart de ambassadeur op een interactieve, fysieke en digitale manier hoe technologie in de praktijk werkt.

Peter Veenstra, Chief Operating Officer bij SAP: “De ambassadeur kan op een vermakelijke en leerzame manier kennismaken met relatief nieuwe technologieën. Denk hierbij aan realtime analytics, cloud, Internet of Things en machine learning. Dankzij de toegankelijke en praktische aanpak krijgt Brengelmann een goed beeld van de uitdagingen waarmee organisaties worstelen en welke oplossingen daarvoor mogelijk zijn.”

Delegatie

Dirk Brengelmann is sinds augustus 2016 de Duitse ambassadeur in Nederland. Hiervoor was hij onder meer ambassadeur in Brazilië en ondersecretaris-generaal van de NAVO. Bij het werkbezoek zijn naast de ambassadeur ook de volgende personen aanwezig:

– Harald Winkler, Chief Financial Officer, SAP Nederland B.V.

– Peter Veenstra, Chief Operating Officer, SAP Nederland B.V.

– Wessel Voets, Industry & Innovation Marketing, SAP Nederland B.V.

– Wim van de Donk, Commissaris van de Koning

– Ward Vleugels, honorair consul voor de Bondsrepubliek Duitsland in Nederland

– Barbara Plecher-Hochstrasser, hoofd economische afdeling ambassade Duitsland

– Richard l’Ami, adviseur internationale samenwerking, provincie Noord-Brabant

– Mark Koppers, programmamanager BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij)

– Marko Louwes, beleidsmedewerker Duitsland, provincie Noord-Brabant

Voor meer informatie: SAP Nederland B.V., patricia.bueters@sap.com (Senior Integrated Communications Manager)