>

SAP breidt digitaal innovatiesysteem Leonardo uit

s-Hertogenbosch, 17 mei 2017 – SAP heeft zijn digitale innovatiesysteem Leonardo uitgebreid met nieuwe opties en functionaliteiten. Dat maakt de leverancier bekend op SAPPHIRE NOW, de jaarlijkse SAP-conferentie in Orlando.

SAP introduceert onder het Leonardo-label vernieuwingen op het gebied van machine learning, Internet of Things (IoT), big data, analytics en blockchain. Elk van deze afzonderlijke elementen uit het SAP-portfolio is waardevol, maar de ware kracht schuilt in de integratie van die elementen. De transformatie naar een digital business vereist namelijk veranderingen in businessmodellen en -processen die geen enkele technologie op zichzelf kan bewerkstelligen. Leonardo combineert en integreert al die technologie op het SAP Cloud Platform. Samen vormen deze componenten een uitgebreid digitaal innovatiesysteem.

De vernieuwingen op een rij:

Industriespecifiek en flexibel

Klanten kunnen voortaan kiezen uit industriespecifieke Leonardo-pakketten genaamd ‘industry accellerators’. Deze pakketten zijn toegespitst op specifieke gebruiksscenario’s en kennen vaste prijzen. Ook is een flexibele benadering mogelijk, waarbij klanten zelf een pakket kunnen samenstellen dat het beste aansluit op hun specifieke wensen.

Integratie in bestaande applicaties

SAP integreert daarnaast de functionaliteit van Leonardo in bestaande applicaties om deze intelligenter en krachtiger te maken. Ook zal het diensten verlenen voor ontwikkelaars en partners waarmee zij hun eigen applicaties kunnen ontwikkelen. Deze applicaties worden ondersteund door een netwerk van Leonardo Centers. Deze servicecenters zijn momenteel gevestigd in New York, São Leopoldo en Bangalore.

SAP Leonardo Machine Learning Foundation

Nieuw is onder andere SAP Leonardo Machine Learning Foundation. Dat is een set van nieuwe, op machine learning gebaseerde applicaties voor de ondersteuning van businessprocessen als facturatie en klantenservice en -behoud. Daarnaast introduceert de leverancier de SAP Cloud Platform Blockchain-service. Hiermee kunnen applicaties en extensies worden ontwikkeld die gebruikmaken van blockchaintechnologie.

 

Vernieuwingen voor industrie 

 

  • SAP lanceerde voor de industriesector een nieuwe digital twin-oplossing en bijbehorende diensten. Hiermee kunnen productiebedrijven een nauwkeurige, real-time digitale representatie creëren van hun productie-assets en zo hun assetmanagement verbeteren. Daarnaast heeft SAP een nieuwe samenwerking met Deloitte aangekondigd. Samen zullen zij digitale, intelligente oplossingen ontwikkelen voor finance, supplychain en software-as-a-service voor de industriesector.

Over SAP Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 345.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands

Contact

SAP Patricia Bueters

E-mail: patricia.bueters@sap.com