>

SAP en Google intensiveren samenwerking in de cloud

SAP S/4HANA en Business Warehouse beschikbaar op Google Cloud Platform

‘s-Hertogenbosch, 18 mei 2017SAP en Google hebben hun strategische banden verder aangehaald. Het aantal SAP-technologieën en -applicaties met een certificering voor Google Cloud Platform (GCP) is vergroot. Ook gaan de twee bedrijven nauwer samenwerken op het gebied van machine learning, het Internet of Things, datatransparantie en -opslag en werkplekproductiviteit.

Netweaver en HANA op GCP Het SAP Netweaver-platform is gecertificeerd voor GCP. Daardoor kunnen organisaties SAP S/4HANA en SAP Business Warehouse op dit cloudplatform draaien. Ook de SAP HANA-database is wereldwijd beschikbaar via GCP, voor grotere instances en scale-outs. De partijen hebben bovendien een dataconnector ontwikkeld voor het verbinden van SAP Analytics Cloud met Google BigQuery.

Intelligente applicaties SAP en Google gaan samen intelligente, spraakgestuurde applicaties ontwikkelen die gebruikers door complexe workflows begeleiden en vragen rondom hun enterprise kunnen beantwoorden. Op die manier willen de technologiebedrijven organisaties helpen met hun digitale transformatie. SAP zal hiervoor zijn expertise op het gebied van businessprocessen combineren met de machinelearningtechnologie van Google, zoals de Translate en Speech API’s en Tensorflow, een opensourcebibliotheek voor machine learning.

Intelligent App Challenge Tot slot hebben SAP en Google de Intelligent App Challenge aangekondigd. Deze wedstrijd daagt het ecosysteem van beide bedrijven uit om intelligente applicaties te ontwikkelen met SAP HANA, express edition op GCP.

# #

 

Over SAP Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 345.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands

 

Contact

SAP Patricia Bueters

E-mail: patricia.bueters@sap.com