>

SAP ontwikkelt Roparun-app voor team Nationale-Nederlanden

App verrijkt ervaring voor deelnemers én hun supporters

‘s-Hertogenbosch, 15 mei 2017 – Technologiebedrijf SAP heeft een app ontwikkeld voor het Roparun-team van Nationale-Nederlanden Inkomen en zijn supporters. De app geeft deelnemers inzicht in hun sportieve prestaties en toont ze waar hun aanhang staat. Andersom kunnen supporters in de app zien waar het team zich op dat moment bevindt en de deelnemers aanmoedigen via social media.

De Roparun is een jaarlijks terugkerende estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Deelnemers leveren in teamverband een sportieve prestatie om geld op te halen voor mensen met kanker. Nationale-Nederlanden doet met drie door medewerkers zelf georganiseerde teams mee aan de Roparun 2017, die op 3 juni van start gaat. Bij elkaar hebben deze teams nu al meer dan 40.000 euro ingezameld.

Steuntje in de rug De Roparun is een mooi evenement, maar ook behoorlijk zwaar voor de deelnemers. Zij kunnen dus wel wat steun gebruiken. Het lastige is alleen dat de supporters niet weten waar de teams zich bevinden. Technologie van SAP biedt uitkomst. De app, gebaseerd op het FitSAP-platform, maakt het mogelijk om de deelnemers op de voet te volgen. Daarnaast kunnen supporters met de app hun steun uitspreken via social media.

De aanmoedigingen zijn niet het enige voordeel voor de estafettelopers en -fietsers. Zij kunnen ook in één oogopslag zien waar hun supporters langs de route staan. Bovendien toont de app een real-time overzicht van hun sportieve prestaties, zoals de afgelegde afstand en de gemiddelde snelheid. Deelnemers kunnen voor zichzelf ook bepaalde doelen stellen en per dag inzien hoeveel voortgang ze hebben geboekt. Op deze manier verrijkt de app de Roparun-ervaring van zowel het team als de aanhang.

Anderhalve marathon

“Een deelnemer aan de Roparun loopt gemiddeld ongeveer 65 kilometer, wat neerkomt op ruim anderhalve marathon”, zegt Jan-Willem de Koster, innovatiemanager bij SAP Nederland. “Tijdens zo’n zware tocht is de steun van de supporters, langs de weg én via social media, natuurlijk erg welkom. We zijn er trots op dat we met onze technologie een bijdrage kunnen leveren aan dit prachtige evenement.”

Bij Nationale-Nederlanden is deelname aan de Roparun een traditie. Ook dit jaar willen de deelnemers van het concern zoveel mogelijk geld ophalen voor ongeneeslijke zieke mensen. Deze app is voor het team en de supporters dan ook een waardevolle aanvulling.

 

# # #

 

Over SAP

Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 345.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands

 

Contact

SAP

Patricia Bueters

E-mail: patricia.bueters@sap.com