>

SAP voorziet Cloud Platform van grote update

Ondersteuning voor multicloud, verbeterd App Center en nieuwe value-added diensten

’s-Hertogenbosch, 19 mei 2017 – SAP Cloud Platform is voorzien van diverse verbeteringen. De PaaS-omgeving krijgt nieuwe functionaliteit, waaronder ondersteuning voor de multicloud.

De belangrijkste verbeteringen op een rij:

  • Multicloudsupport

SAP Cloud Platform biedt voortaan een flexibele multicloudomgeving, waarmee klanten apps kunnen ontwikkelen en draaien bij een infrastructuurprovider naar keuze. SAP Cloud Platform biedt multicloudondersteuning voor SAP, Amazon Web Services (wereldwijd beschikbaar), Microsoft Azure (publieke preview) en Google Cloud Platform (demo showcase). Al die omgevingen zijn beheerbaar via de SAP Cloud Platform-cockpit.

·        Support voor meerdere ontwikkeltalen

Het Cloud Foundry-gebaseerde SAP Cloud Platform ondersteunt runtime-omgevingen voor meerdere programmeertalen, waaronder Java, Node.js en SAP HANA extended application services (XS).

·        Verbeteringen in SAP API Business Hub en SAP App Center

Ook heeft SAP optimalisaties doorgevoerd in de manier waarop klanten API’s, partner-apps en andere digitale services kunnen ontdekken, uitproberen, aanschaffen en implementeren.

SAP API Business Hub is aangevuld met honderden nieuwe API’s voor SAP S/4HANA en oplossingen voor SAP Hybris en SAP Ariba. Ook zijn nieuwe integratieflows en microservices toegevoegd die klanten kunnen testen en implementeren. Het SAP App Center biedt nu nieuwe zoekmogelijkheden, zodat gebruikers eenvoudig partner-apps direct vanuit de appwinkel kunnen proberen, aankopen en gebruiken.

·  Nieuwe value-added services

Nieuwe value-added services voor SAP Cloud Platform zijn onder andere de wereldwijde beschikbare IoT- en big-dataservices voor de ondersteuning van apps aangedreven door SAP Leonardo. Ook stelt SAP nieuwe mobiele diensten en SAP Fiori Cloud appontwikkeling- en deploymentservices beschikbaar.

Meer informatie over deze innovaties vindt u in dit blog van Bjorn Goerke, Chief Technology Officer bij SAP.

# #

 

Over SAP Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 345.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands

 

Contact

SAP Patricia Bueters

E-mail: patricia.bueters@sap.com