>

Medewerkers SAP helpen een handje in PieterBrueghelHuis

‘s-Hertogenbosch, 5 juli 2017Medewerkers van SAP Nederland komen op donderdag 6 juli in actie voor het goede doel. Ze gaan tijdens hun teamevent een ochtend als vrijwilliger aan de slag in het PieterBrueghelHuis in Veghel. Dit is een bruisende ontmoetingsplek waar uiteenlopende activiteiten worden georganiseerd voor kwetsbare burgers en mantelzorgers.

Het PieterBrueghelHuis is een burgerinitiatief in de gemeente Meierijstad (Veghel) dat in mei 2017 officieel geopend werd. Er komen onder anderen mensen met dementie, niet-aangeboren hersenletsel, een chronische ziekte of kanker om – onder begeleiding van vrijwilligers – een leuke dag te hebben. Dit geeft hun mantelzorgers de kans om wat vrije tijd voor zichzelf te creëren. De locatie biedt ook ruimte aan kwetsbare werkzoekenden die een vrijwillige werk- of leerplek zoeken. Verzorgers werk uit handen nemen 

De SAP-medewerkers steken donderdag flink de handen uit de mouwen in het huis. Samen met een aantal andere teams zullen ze allerlei huishoudelijke klussen verrichten. Denk bijvoorbeeld aan opruimen, ramen lappen, terrassen schoonmaken, soep koken en broodjes smeren, muren en buizen schilderen, kruidentuin aanleggen, dakgoten schoonmaken en bladvervangers aanbrengen. Op deze manier wil SAP Nederland een bijdrage leveren aan dit prachtige initiatief.

“Bij SAP vinden wij het belangrijk om ons in te zetten voor een betere wereld. Dit kan al door te denken aan de kleine dingen. Wij kijken dan ook uit om donderdag flink aan de slag te gaan in het PieterBrueghelHuis, zodat we de mantelzorgers een dag het werk uit handen kunnen nemen en de locatie opgefrist en opgeknapt kan blijven dienen als ontmoetingsplek voor kwetsbare burgers uit onze samenleving”, aldus Peter Veenstra, COO, SAP Nederland.

# # #

Over SAP Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 345.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands