>

Edukans en SAP: samen kinderen verbinden en onderwijskansen vergroten

SAP Cloud Platform vergroot betrokkenheid bij maatschappelijk project

 

‘s-Hertogenbosch, 5 september 2017 – Technologiebedrijf SAP en stichting Edukans hebben voor ‘Schoenmaatjes Connected’ de handen ineengeslagen. Dankzij SAP-technologie kunnen deelnemende kinderen persoonlijke berichten en een profielfoto met elkaar uitwisselen, wat de betrokkenheid en de beleving vergroot.

 

Met het Schoenmaatjes-project van Edukans vullen Nederlandse kinderen een schoenendoos voor kinderen in ontwikkelingslanden. Met pennen, schriften, schrijfblokken en puntenslijpers, maar ook met knuffels en speelgoed. Zo dragen kinderen in Nederland bij aan een beter onderwijsklimaat in een ontwikkelingsland en staan ze even stil bij kinderen die het minder goed getroffen hebben dan zij.

 

Technologie voor persoonlijke binding

Een mooi initiatief, maar één ding ontbrak nog: de persoonlijke ‘binding’. Kinderen wisten voorheen niet precies bij wie hun schoenendoos terechtkwam. Technologie van SAP brengt daar verandering in. Het SAP Cloud Platform brengt de kinderen uit Nederland en ontwikkelingslanden bij elkaar.

 

Digitaal vriendenboekje

De kinderen die hun spullen schenken, kunnen daarnaast een bericht en een foto meesturen. Hiervan wordt met het SAP Cloud Platform een persoonlijke ‘greeting card’ gemaakt, die aan de schoenendoos wordt toegevoegd. De Edukans-medewerkers in ontwikkelingslanden tonen de boodschappen vervolgens aan de kinderen daar. Zo zien zij van wie ze de spullen hebben gekregen. De ontvangers kunnen op hun beurt op dezelfde manier een bericht meesturen aan de kinderen in Nederland.

 

Impact en bewustwording

Op deze manier draagt het SAP Cloud Platform bij aan de beleving en betrokkenheid. Het creëert zo bovendien een sterk sociaal bewustzijn en versterkt de band tussen kinderen wereldwijd. Dit sluit naadloos aan bij de visie van SAP om middels technologie levens te verbeteren.

 

Presentatie met Nick & Simon

Op 5 september wordt Schoenmaatjes Connected met Edukans-ambassadeurs Nick & Simon gelanceerd in Volendam. Daar kijken zij samen met de basisschoolklas van Nick’s dochter Nikki naar een presentatie over de nieuwste toevoeging aan de schoenendoosactie. Op een groot scherm worden de resultaten van de testreis naar Sri Lanka en de boodschappen en foto’s van alle kinderen getoond.

“Iedereen heeft recht op goed onderwijs. Dat is namelijk een belangrijke basis voor individuele ontplooiing, welvaart en een kansrijke samenleving”, zegt Jan Theodoor Wiltschek, Presales Manager Innovations and Industries bij SAP Nederland. “Voor kinderen in ontwikkelingslanden is onderwijs allesbehalve een vanzelfsprekendheid. Met onze steun aan het Edukans-project willen we een actieve bijdrage leveren aan een verbetering hierin. Bovendien hopen we dat we met onze technologie kinderen dichter bij elkaar kunnen brengen.”

 

 

# # #

 

 

Over SAP

Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 345.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands

 

Contact

SAP

Patricia Bueters

patricia.bueters@sap.com