>

SAP beloont innovaties APG, Royal FloraHolland en Avebe

’s-Hertogenbosch, 10 oktober 2017 – SAP Nederland beloont ieder jaar de meest succesvolle implementaties met een Quality Award. In de categorie ‘Innovation’ was dit jaar het goud, zilver en brons voor respectievelijk APG, Royal FloraHolland en Avebe.

 

APG

Om een grotere wendbaarheid en kostenreductie te realiseren, adopteerde APG een ‘cloud-tenzij strategie’. De SAP HANA Enterprise Cloud werd daarbij omarmd als de nieuwe doelomgeving. Diverse SAP-cloudoplossingen vormen het nieuwe ‘financiële hart’. Zo maakt APG gebruik van S/4HANA Finance waarmee rationalisatie van systemen is gerealiseerd.

 

Als eerste werd de ‘kernel’ in 2016 geïmplementeerd, met de hulp van onder meer partner Accenture. In januari 2017 ging de eerste administratie in de nieuwe cloudomgeving live. “Deze migratie verliep soepel. Er was geen impact op onze opdrachtgevers.”, aldus Salvador Essers, Manager Shared Services bij APG. “We hebben de vaart in het project gehouden door te werken in kleine teams met veel eigen verantwoordelijkheid.”

 

Uiteindelijk moeten alle administraties worden ingericht in de HANA Enterprise Cloud. “De voordelen van de nieuwe omgeving zien we echter nu al”, stelt Essers. “De kosten voor beheer en licenties dalen, net als de de Total Cost of Ownership. Bovendien worden we hiermee wendbaarder.”

 

Royal FloraHolland

Royal FloraHolland heeft de intentie om tot de beste 10 van Nederland te behoren als het om finance gaat. Voor de coöperatieve veilingorganisatie was dit een belangrijke reden om met de hulp van McCoy Partners alle financiële processen te standaardiseren op SAP S/4HANA.

 

“De eerste ervaringen met S/4HANA zijn positief”, vertelt Wilco van de Wijnboom, bij Royal FloraHolland manager Accounting & Reporting. “We hebben minder mensen nodig om alle financiële processen af te handelen. Het aantal handmatige transacties is drastisch omlaag gegaan en de maandeindesluiting gaat nu bovendien veel sneller dan voorheen. En de downtime is letterlijk nul.”

 

Avebe

Avebe haalt voor ruim 2300 boeren – de aandeelhouders van de coöperatie – het maximale uit aardappelen. Het bedrijf zet aardappelzetmeel en -eiwit om in innovatieve producten voor de voedingsmiddelenindustrie, maar ook nog altijd voor de textiel- en papierindustrie. Een accurate planning van operations en sales is hierbij cruciaal.

 

Met de hulp van partner Deloitte implementeerde Avebe SAP’s Integrated Business Planning in de cloud (IBP). Met deze gebruiksvriendelijke oplossing kan Avebe projecten integraal plannen en op basis van betere inzichten weloverwogen keuzes maken. Ook maakt IBP een optimale productievolgorde en een betere verdeling van de productie over de fabrieken mogelijk.

 

“IBP biedt ons een snel en interactief inzicht in de beste planning”, zegt projectleider Bas Wijnbergen, Supply Chain Manager bij Avebe. “We kunnen nu realtime financiële gegevens gebruiken en op basis daarvan sales en supply bijsturen. Zo is het bijvoorbeeld eenvoudiger om verschillende scenario’s te simuleren en zo te bepalen wat de optimale ‘productiemix’ is.”

 

# # #

 

Over SAP

Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 345.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands

 

Contact

SAP

Patricia Bueters

patricia.bueters@sap.com