>

Machine-learningplatform SAP Leonardo krijgt nieuwe functies

’s Hertogenbosch, 15 november 2017 – SAP heeft zijn platform Leonardo Machine Learning Foundation van drie grote innovaties voorzien: kant-en-klare services, hertrainbare services en een bring-your-own-model. Het technologiebedrijf deed de aankondiging op de jaarlijkse SAP TechEd in Barcelona.

De belangrijkste nieuwe functies op een rij:

1. Kant-en-klare services Klanten, partners en ontwikkelaars kunnen voortaan gebruikmaken van aanvullende kant-en-klare services, onder andere voor optische tekstherkenning (OCR) en multidimensionale tijdreeksvoorspelling. Met de laatstgenoemde aanvulling kunnen ze bijvoorbeeld de optimale prijs voor een product voorspellen.

2. Hertrainbare services SAP Leonardo Machine Learning Foundation biedt daarnaast voortaan de optie om generieke modellen op maat te maken met bedrijfsspecifieke gegevens. Gebruikers kunnen de nieuwe beeldherkenningsmodule hertrainen voor de herkenning van klantspecifieke objecten zoals producten, componenten of reserveonderdelen.

3. Bring-your-own-model De oplossing laat klanten en partners met eigen datascienceteams hun aangepaste modellen implementeren en uitvoeren op basis van TensorFlow-modellen van Google. Dankzij naadloze interoperabiliteit met SAP Cloud Platform profiteren ze van de schaalbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid van het platform.

Gebruikers zonder uitgebreide ervaring met machine learning kunnen met de kant-en-klare en hertrainbare modules uit de voeten.

“SAP Leonardo Machine Learning Foundation geeft klanten, partners en ontwikkelaars een krachtig instrument voor digitale intelligentie in handen. Of ze nu net begonnen zijn of al over toegewijde datascienceteams beschikken. Ons streven is het leveren van gebruiksvriendelijke oplossingen met een maximale impact op bedrijven”, aldus Markus Noga, hoofd machine learning bij SAP.

# # #

 

Over SAP

Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 355.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands

 Contact; SAP Patricia Bueters patricia.bueters@sap.com