>

Focus op betere samenwerking en transparantie SAP onthult nieuw prijsmodel

’s-Hertogenbosch, 12 april 2018 – Nederland kampt met een groot tekort aan vrouwelijke technologietalenten. Het is daarom essentieel dat het bedrijfsleven meisjes al op jonge leeftijd kennis laat maken met bèta, techniek en ICT. VHTO Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek heeft daartoe Girlsday in het leven geroepen. SAP Nederland draagt hier met het Mobile Innovation Lab graag aan bij.
Design Thinking Challenge
Bijna 60 meisjes van twee middelbare scholen bezochten vandaag het hoofdkantoor van SAP in ’s-Hertogenbosch waar, samen met partner Nextview, speciaal voor Girlsday een Design Thinking Challenge werd voorbereid.
Tijdens deze challenge leerden de meisjes over technologieën als artificial intelligence, big data, machine learning, Internet of Things en blockchain. Ook leerden ze probleemoplossend te denken door met behulp van deze technologieën in groepsverband naar een oplossing te zoeken voor een maatschappelijk probleem. Een jury koos na de challenge het beste concept.

Dit jaar is er gekozen voor het idee om een tool te ontwikkelen voor docenten. Hiermee heeft de docent alle informatie die relevant is voor leerlingen in één oogopslag voorhanden en kan zo elke leerling individueel helpen.

Werkend prototype realiseren
Het winnende team krijgt later dit jaar vanaf hun eigen schoolplein toegang tot het nieuwe SAP Mobile Innovation Lab en mag samen met de SAP-experts hun bedachte concept uitwerken in een werkend prototype.
“We hopen dat de aanwezige meiden samen met hun generatiegenoten zorgen voor een kanteling”, zegt Monic van Aarle, Director General Business & Partner Ecosystems bij SAP Nederland. “Ik heb daar alle vertrouwen in. Deze meisjes barsten van het IT-talent. Ze zijn enthousiast, analytisch sterk en enorm creatief.”

Mobile Innovation Lab
“Vandaag zijn we vooral ideeën aan het genereren, maar uiteindelijk wil je zo’n idee ook omzetten naar een concrete toepassing”, zegt Jan Koster, Innovation Principal bij SAP Nederland. “Dat doen we in ons nieuwe Mobile Innovation Lab, een mobiel ontwikkelcentrum van het formaat zeecontainer. In dit lab realiseert een team specialisten in circa vijf dagen een werkend prototype. Met het Mobile Innovation Lab maken we de stap van design thinking naar design doing.”
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het Mobile Innovation Lab. Later dit jaar brengt SAP een bezoek aan de school om het winnende idee uit te werken. SAP gaat het Mobile Innovation Lab de komende maanden ook inzetten voor bijvoorbeeld innovatieprojecten op locatie met klanten en partners. “Dit maakt het Mobile Innovation Lab multi-inzetbaar voor SAP Nederland.”

Diversiteit bij SAP
Girlsday is niet het enige initiatief waarmee SAP hoopt bij te dragen aan een betere diversiteit binnen de ICT-sector. “SAP streeft naar diversiteit in de breedste zin van het woord”, zegt Marjet Wijn, Sales Director Innovation Platform bij SAP Nederland. “Daarmee doel ik niet alleen op een evenwichtige verdeling tussen mannen en vrouwen, maar ook op andere aspecten als leeftijd en culturele achtergrond. Met diversiteit in alle lagen van de organisatie creëer je een vruchtbare voedingsbodem voor innovatie. De beste ideeën ontstaan als verschillende perspectieven samenkomen.”

“Bij SAP doen we er dan ook alles aan om vrouwelijk IT-talent aan te trekken én te behouden”, vervolgt Wijn. “Bijvoorbeeld door veel te investeren in de ontwikkeling van vrouwelijke werknemers en door speciale evenementen te organiseren waar succesvolle topvrouwen hun verhaal delen. Die aanpak is succesvol, want er werken verhoudingsgewijs veel vrouwen in technische en topfuncties bij SAP Nederland. Elke dag plukken we daar als bedrijf de vruchten van.”

###

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 378.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands