>

Kunstmatige intelligentie krijgt grote rol in SAP software

’s-Hertogenbosch, 24 mei 2018 – SAP integreert de komende jaren kunstmatige intelligentie in zijn S/4HANA ERP-suite. Hiermee wil het technologiebedrijf de gebruikerservaring verder verbeteren, processen automatiseren en de kosten voor bedrijven terugbrengen.
SAP gaat kunstmatige intelligentie op drie manieren inzetten:
1. Stembesturing
SAP wil het eerste ‘hands-free’ ERP-systeem in de markt introduceren, waarbij de besturing plaatsvindt via spraak in plaats van via muis en toetsenbord. De gebruiker kan hierbij via natuurlijke spraakcommando’s instructies geven. Volgens SAP wordt stembesturing de nieuwe norm voor bedrijfssoftware.
2. Intelligente assistent
SAP voorziet zijn software van een intelligente assistent die met de gebruiker meedenkt en automatisch acties uitvoert. Het systeem leert van de gewoonten van gebruikers en past zich daarop aan.
Stel, de CFO van een bedrijf heeft over twee uur een gesprek met afdeling inkoop. De software zal de CFO dan voorafgaande van de vergadering automatisch voorzien van de inkoop-KPI’s.
3. Automatisering van terugkerende taken
SAP gebruikt kunstmatige intelligentie voor het automatiseren van terugkerende taken. Het doel is om uiteindelijk de helft van alle repetitieve taken te automatiseren.
Volgens Patrick Van Deven, Managing Director van SAP Nederland, heeft kunstmatige intelligentie een enorm zakelijk potentieel. “Intelligente software kan veelvoorkomende processen, taken en handelingen versoepelen of zelfs volledig automatiseren. Daardoor neemt de gebruiksvriendelijkheid van onze software verder toe, en hebben organisaties de oplossingen nog sneller terugverdiend.”

###

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 378.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands

Contact
SAP
Patricia Bueters
E-mail: patricia.bueters@sap.com