>
S/4HANA Cloud

Nieuwe Chinese blockchain-alliantie benoemt SAP als vicevoorzitter

’s-Hertogenbosch, 16 mei 2018 – De Chinese Trusted Blockchain Alliance, een samenwerkingsverband van bedrijven en onderzoeksinstellingen, heeft SAP aangesteld als vicevoorzitter. In deze rol zet SAP zich in voor een brede integratie van blockchaintechnologie in het bedrijfsleven.

De Chinese Trusted Blockchain Alliance faciliteert co-innovatie voor blockchaintoepassingen, bevordert blockchainstandaarden en streeft naar meer internationale samenwerking op het gebied van blockchain. De alliantie is opgericht met steun van het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie (MIIT) en de denktank China Academy of Information and Communications Technology (CAICT).

SAP Leonardo
De keuze voor SAP is logisch. Zo is het digitale innovatiesysteem SAP Leonardo ontwikkeld voor naadloze integratie van blockchaintechnologie met bestaande bedrijfssoftware. Bovendien helpt SAP bedrijven al ruim 45 jaar om winstgevend te opereren, zich continu aan te passen en duurzaam te groeien. Het technologiebedrijf bedient ruim 388.000 klanten in meer dan 190 landen.

“De Chinese Trusted Blockchain Alliance onderstreept onze gezamenlijke missie om blockchaintechnologie verder te ontwikkelen en de adoptie in het bedrijfsleven aan te jagen”, zegt Torsten Zube, hoofd blockchain van SAP. “De technische en zakelijke expertise van SAP in combinatie met het ecosysteem van CAICT helpt alle betrokken partijen om nieuwe waarde te creëren voor bedrijven.”

Ruicheng Li, managing director van SAP Labs China, is benoemd als vicevoorzitter van de speciale Industrial Internet Blockchain-werkgroep. Dit is een initiatief van de Trusted Blockchain Alliance en Industrial Internet of Things Alliance met als doel een versnelling in het toepassen van blockchaintechnologie.

Over de Trusted Blockchain Alliance
De Trusted Blockchain Alliance richt werkgroepen op rond bijvoorbeeld onderzoek naar de kerntechnologie van blockchain, industriële toepassingen en blockchaingovernance en –standaardisering. Daarmee wil de alliantie bijdragen aan de ontwikkeling van het Chinese blockchainecosysteem, het gebruik van blockchaintechnologie door het bedrijfsleven en internationale samenwerking. Het verbond staat onder toezicht van de China Communications Standards Association (CCSA). CAICT is voorzitter van de alliantie, die een marktgeoriënteerde benadering heeft.

Over CAICT
CAICT is een in 1957 opgerichte denktank die gelieerd is aan het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie. CAICT speelt een belangrijke rol in onderzoek voor China’s nationale industriebeleid en de ontwikkeling van roadmaps, inclusief aspecten als strategische industriële planning, standaardisering, industriële tests en certificering. Behalve van de Trusted Blockchain Alliance is CAICT ook voorzitter van China’s Industrial Internet of Things Alliance, waarvan SAP eveneens lid is.

# #

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 378.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands

Contact
SAP
Patricia Bueters
E-mail: patricia.bueters@sap.com