>
SAP S/4HANA

SAP moderniseert CRM met SAP C/4HANA

‘s-Hertogenbosch, 7 juni 2018 – SAP veroorzaakt een disruptie in de wereld van customer relationship management (CRM) met SAP C/4HANA. Het technologiebedrijf onthulde deze nieuwe applicatiesuite tijdens de jaarlijkse SAP-conferentie SAPPHIRE NOW in Orlando (Florida). Ook kondigde SAP de SAP HANA Data Management Suite aan, een complete oplossing voor databeheer die bedrijven helpt hun data te verzilveren.
Legacy CRM-oplossingen zijn uitsluitend gefocust op sales, maar deze benadering is sterk verouderd. Met SAP C/4HANA zorgt SAP voor een modernisering van CRM, mede mogelijk gemaakt door de overnames van marktleiders Hybris, Gigya en CallidusCloud. In dit pakket zijn oplossingen samengebracht voor alle frontofficeprocessen zoals marketing, sales, commercie, databescherming en klantenservice.
Integratie met SAP S/4HANA
SAP C/4HANA biedt volledige integratie met het zakelijke portfolio van SAP, waaronder de ERP-suite SAP S/4HANA. De gecombineerde assets voorzien onder andere in nieuwe machine learning-functionaliteit van SAP Leonardo – een reeks intelligente technologieën die het bedrijf vorig jaar introduceerde – en de nieuwe SAP HANA Data Management Suite. Deze oplossing geeft bedrijven meer zicht op en controle over hun verspreide data.
Deze aankondigingen komen kort na het ingaan van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), de nieuwe Europese privacywetgeving die sinds 25 mei wordt gehandhaafd. Door de AVG zijn bedrijven genoodzaakt om kritisch te kijken naar hun legacy CRM-investeringen.
Overname van Coresystems FSM AG
SAP maakte ook de overname van het Zwitserse Coresystems FSM AG bekend. Deze stap helpt SAP om de field-service klantervaring te verbeteren, vooral in de energiesector, telecombranche, de maak- en de hightechindustrie. Het platform van Coresystems faciliteert realtime planning van verzoeken aan de klantenservice en past crowd-service technologie met kunstmatige intelligentie toe.
De pool met beschikbare technici wordt uitgebreid met freelancers en industriepartners, zodat de meest gekwalificeerde technicus de opdracht krijgt. Aspecten als expertise met de klant, locatie van de expert en actuele beschikbaarheid worden meegewogen.
Meer informatie over SAP C/4HANA
Het SAP C/4HANA-portfolio bestaat uit SAP Marketing Cloud, SAP Commerce Cloud, SAP Service Cloud, SAP Customer Data Cloud (inclusief de oplossingen van Gigya) en SAP Sales Cloud (inclusief de oplossingen van CallidusCloud). SAP Sales Cloud verenigt bovendien SAP Hybris Revenue Cloud en SAP Hybris Cloud for Customer (bestaande uit de oplossingen SAP Hybris Sales Cloud en SAP Hybris Service Cloud). Deze cloudoplossingen – voorheen met SAP Hybris als merknaam – en de commerciële en customer engagement-tak van SAP zijn nu samengevoegd in de SAP Customer Experience-businessunit. Dit draagt bij aan een consistente merkbeleving.
Meer informatie over SAP HANA Data Management Suite
Gedistribueerde data (data die verspreid staat over systemen, producten, machines en mensen) vormen een uitdaging voor bedrijven. Al die data moeten worden verwerkt om relevant te zijn voor de business. SAP HANA Data Management Suite stelt organisaties in staat om enorme hoeveelheden data – zowel gestructureerd als ongestructureerd – om te zetten in waardevolle en bruikbare kennis, ongeacht de locatie. Met deze oplossing kunnen klanten op veilige, eenvoudige en efficiënte wijze het maximale uit hun data halen.
###

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 378.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands

Contact
SAP
Patricia Bueters
E-mail: patricia.bueters@sap.com