>

Team AkzoNobel behaalt vierde plaats in Volvo Ocean Race

’s-Hertogenbosch, 28 juni 2018 – De Volvo Ocean Race 2017-2018 is in Den Haag afgesloten met een zinderende finale. Team AkzoNobel kwam in de thuishaven als tweede over de finish. Het was voor schipper Simeon Tienpont en zijn bemanning de zesde keer dat zij een podiumplaats behaalde. In het totaalklassement eindigde het Nederlandse team op de vierde plaats.

De Volvo Ocean Race staat bekend als de zwaarste zeilwedstrijd ter wereld. De teams moeten in acht maanden tijd 83.000 kilometer afleggen. De deelnemers stoppen in twaalf steden verspreid over zes werelddelen en steken maar liefst vier van de vijf oceanen over. De teams racen 24 uur per dag en tot drie weken achtereen, vaak onder ronduit barre weersomstandigheden en ruwe zee. De zeilers worden daardoor continu fysiek en mentaal uitgeput en moeten de ontberingen acht maanden lang trotseren.

Prestaties team AkzoNobel
De laatste etappe in de race ging van het Zweedse Göteborg naar Den Haag. Het was een complexe en spannende race. De bemanningen kregen te maken met twee verschillende getijdenstromen die samenkomen in de Noordzee. Daarnaast vond de race voor een groot gedeelte dicht langs de kust plaats, waardoor de teams de klimatologische landeffecten op het water ondervonden. Team AkzoNobel heeft deze uitdagingen uitstekend het hoofd geboden en de tweede plaats bemachtigd.

Eerder wist het team al de zesde etappe van Hong Kong naar Auckland op zijn naam te schrijven. In etappe 9 van Newport, Rhode Island naar Cardiff Wales, realiseerde team AkzoNobel zelfs een 24-uurs record.

Inzet technologie
Om ervoor te zorgen dat team AkzoNobel fysiek optimaal bleef presteren, heeft het deze editie voor het eerst gebruikgemaakt van SAP-technologie. “We hebben het over een extreem sportevenement dat de nodige gevaren kent”, zegt Patrick van Deven, Managing Director bij SAP Nederland. “Om een podiumplaats te bemachtigen, is meer nodig dan uithoudingsvermogen, perfect teamwork en veel training.”

“Dankzij real-time inzicht in en analyse van biometrische gegevens kregen de negen bemanningsleden inzicht in hun eigen fysieke gesteldheid en dat van hun team, waardoor zij hun raceprestaties konden verbeteren”, vervolgt Van Deven. “We zijn dan ook erg trots dat team AkzoNobel maar liefst zes keer een podiumplaats heeft weten te behalen, en daarbij ook het Volvo Ocean Race 24-uurs record heeft verbroken.”

# #

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 378.000 klanten software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands

Contact
SAP
Patricia Bueters
E-mail: patricia.bueters@sap.com