>

SAP prijst succesvolle projecten met Quality Awards

SAP prijst succesvolle projecten met Quality Awards

SAP beloont ieder jaar de meest succesvolle implementaties met een Quality Award. In de categorieën ‘Fast Delivery’, ‘Innovation’ en ‘Business Transformation’ ging het goud respectievelijk naar Jan Snel, Signify en BAM Infra Nederland.

Fast Delivery

Jan Snel: basis voor ambitieuze doelstellingen

Modulaire bouwer Jan Snel heeft ambitieuze doelstellingen. Het wil in de komende 3 tot 5 jaar doorgroeien tot marktleider in West-Europa. Daarnaast streeft het naar een jaaromzet van 200 miljoen euro. Om die groei te realiseren, moest het bestaande platform vervangen worden door een moderne, schaalbare en flexibele oplossing. Samen met partner Dimensys verving het alle bedrijfssoftware in slechts 5 maanden door SAP S/4HANA. Het bedrijf heeft dankzij deze oplossing een betere interne bedrijfsvoering, meer controle en een beter inzicht in de resultaten.

“Een SAP S/4HANA-implementatie tussen de bedrijven door blijkt voor ons geen onmogelijkheid. Met een no-nonsense- en doorpakmentaliteit hebben we in 5 maanden de IT-fundering voor groei gerealiseerd”, aldus Harry van Zandwijk, directeur-eigenaar Jan Snel Group B.V.

Het zilver en brons in deze categorie gingen naar respectievelijk MS Schippers (partner: Experis Ciber) en AkzoNobel (partner: SAP).

Innovation

Signify: lichtoptimalisatie voor groter dierenwelzijn

Signify (voorheen Philips Lighting) maakt zich hard voor een beter dierenwelzijn. Het bedrijf ontwikkelde samen met implementatiepartner McCoy & Partners op het SAP Cloud Platform een oplossing voor de optimalisatie van lichtrecepten voor kippen. Die optimalisatie draagt bij aan een beter welzijn en gezonde groei van de dieren. Voor de optimalisatie analyseerde Signify op het SAP Cloud Platform data onder andere afkomstig uit de kippenstallen.

Boeren en stalbouwers kunnen de lichtrecepten eenvoudig aanschaffen via een speciale webshop. De recepten worden vervolgens gedownload naar de lichtcontroller in de stal en zijn na betaling klaar voor gebruik. Bovendien zorgen de lichtrecepten voor kostenbesparingen, doordat kippen dankzij de lichtoptimalisatie beter groeien met dezelfde hoeveelheid voer.

Volgens Hans van Diem, general manager van Signify, is de oplossing toekomstbestendig. “Op basis van analyses van de data kan Signify de lichtrecepten verder optimaliseren. Op die manier hebben we een toekomstbestendig systeem gecreëerd. Nieuwe inzichten stellen we beschikbaar via nieuwe lichtrecepten waarmee de boer zijn lichtsysteem kan updaten.”

Het zilver en brons in deze categorie gingen naar respectievelijk AkzoNobel (partner: SAP) en Flatfield (partner: SUPERP).

Business Transformation

BAM Infra Nederland: consolidatie van alle financiële processen

Door een geschiedenis van fusies en overnames bestond de financiële infrastructuur van bouwbedrijf BAM Infra Nederland uit verschillende ERP-oplossingen. Ook de masterdata waren versnipperd. Dat stond businessinnovatie in de weg. BAM Infra Nederland consolideerde met hulp van SAP-partners Expertum en Dimensys alle financiële processen van maar liefst 10 werkmaatschappijen op SAP S4/HANA binnen het Shared Financial Service Center. Het bedrijf kan afscheid nemen van 5 verschillende systemen en 90 interfaces.

De scope van het project was groot: niet alleen werd S/4HANA geïmplementeerd, ook Fiori-gebaseerde gebruikersapps en applicatieontwikkelomgeving Mendix werden in gebruik genomen. Desondanks was de snelheid van het project indrukwekkend, mede dankzij het gebruik van standaard SAP-best practices.

“BAM Infra Nederland is dankzij de overstap op S/4HANA klaar voor de toekomst. We beschikken nu over uniforme gegevens en processen, zodat we tijdig en transparant kunnen rapporteren en sturen”, zegt Luc Boon, informatiemanager bij BAM Infra Nederland.

Het zilver was voor UMCG (partner: Deloitte). LeasePlan (partner: Plainwater) ging met het brons naar huis.