>
Ransomware

Samenwerking SAP en Microsoft Azure op gebied van IoT

SAP introduceert SAP Leonardo Internet of Things (IoT), een oplossing die data van IoT-oplossingen beschikbaar stelt aan bedrijfsprocessen. Daarnaast is SAP Leonardo IoT compatibel met Microsoft Azure IoT Hub, een beheerplatform voor IoT-apparaten. Daarmee krijgen organisaties keuze in hoe ze hun apparaten en connectiviteit willen beheren.

 

IoT-innovatie

Met SAP Leonardo IoT kunnen bedrijven IoT inpassen binnen hun bestaande omgevingen. De data die de apparaten genereren, kunnen hiermee worden gebruikt om nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen.

 

SAP Leonardo IoT biedt de volgende innovatiemogelijkheden:

  • Het combineert IoT-data en data uit bedrijfsprocessen. Hierdoor kunnen organisaties die gebruikmaken van onder andere SAP S/4HANA, de SAP C/4HANA-suite, SAP SuccessFactors, SAP Ariba en het SAP Digital Supply Chain-portfolio hun innovatie versnellen.
  • De oplossing voegt extra waarde toe aan bestaande SAP IoT-applicaties.
  • Nieuwe intelligente IoT-oplossingen worden mogelijk.

 

Samenwerking SAP en Microsoft

Door de samenwerking tussen SAP en Microsoft kunnen SAP-gebruikers hun Microsoft Azure IoT Hub aanwenden voor onder meer apparaatbeheer en connectiviteit. SAP Leonardo IoT ondersteunt de Microsoft Azure IoT Edge-runtime, een verzameling programma’s die op de apparaten zelf draaien. Modules voor Essential Business Function (EBF) kunnen ook in containers draaien binnen Microsoft Azure IoT Hub. Dat zorgt voor een snellere verbinding tussen de modules en het platform. SAP wil in de toekomst meer partnerschappen opzetten op het gebied van interoperabiliteit.

 

“Door IoT-data te integreren met bedrijfsprocessen kunnen organisaties betere resultaten realiseren”, zegt Elvira Wallis, senior vice president en global head voor IoT bij SAP. “SAP heeft al een sterke positie binnen de industrie voor hoogwaardige producten. Met SAP Leonardo IoT zetten we verder in op IoT en vooral Industrial IoT.”

 

Kaiserwetter: gebruiker van SAP Leonardo IoT

Kaiserwetter maakt inmiddels succesvol gebruik van SAP Leonardo IoT. Het bedrijf beheert wind- en zonne-energieactiva van energiebedrijven en investeerders. Kaiserwetter zet hiervoor het data-as-a-serviceplatform Aristoteles in. Hiermee zijn hun klanten in staat om de technische en financiële prestaties van duurzame energie en andere infrastructuurportefeuilles te maximaliseren.

 

Hanno Schoklitsch, CEO van Kaiserwetter: “Doordat we onze klanten helpen met het minimaliseren van hun investeringsrisico’s en het vergroten van de transparantie, stimuleren we investeringen in duurzaamheid. Bovendien leveren we een essentiële bijdrage aan de wereldwijde bescherming van het klimaat.”