>

SAP partnert met cloudproviders voor soepele migraties

Project ‘Embrace’ zet cloudmigraties in juiste perspectief voor specifieke sectoren

SAP helpt klanten met de migratie naar SAP S/4HANA in de cloud. Het technologiebedrijf heeft hiervoor routekaarten en technische blauwdrukken opgesteld die zijn toegespitst op specifieke sectoren. SAP doet dit in samenwerking met Microsoft Azure, Amazon Web Services (AWS), Google Cloud en wereldwijde strategische servicepartners.

De beoogde voordelen voor de klant zijn onder meer kortere onderhandelingen, gestroomlijnde samenwerking en snellere implementaties met minder risico.

Embrace bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Oplossingen:
  Een verzameling van fundamentele diensten op het SAP Cloud Platform voor integratie, orkestratie en uitbreiding van SAP-systemen en applicaties van derden in de cloud of on-premises.
 • Referentie-architectuur:
  Een met de partners ontwikkelde technische blauwdruk met daarin de noodzakelijke componenten van SAP en de ‘hyperscalers’ voor het draaien van de applicaties van de klant.
 • Marktconforme migratieroutes:
  Een marktconforme routekaart naar SAP S/4HANA toegespitst op de specifieke marktsector. Deze routekaarten zijn opgesteld in samenwerking met de grote cloudproviders en wereldwijde strategische servicepartners.
 • Nieuwe SAP MaxAttention- en SAP ActiveAttention-diensten:
  Een nieuwe set diensten voor de ondersteuning van klanten die een cloud- of hybride infrastructuur van een hyperscaler gebruiken.

“Onze klanten hebben scherpomlijnde verwachtingen wanneer ze naar de cloud migreren. Bijvoorbeeld op het gebied van operational excellence en innovatie”, zegt Jennifer Morgan, president van de Cloud Business Group en lid van de raad van bestuur van SAP. “In samenwerking met de hyperscalers en wereldwijde strategische servicepartners bevinden we ons in een unieke positie om de reis van onze klanten naar een intelligent enterprise vorm te geven.”