>

Damen Shipyards kiest ERP SAP AWS Cloud Platform van TCS

Tata Consultancy Services (TCS), speler in IT-diensten, consultancy en bedrijfsoplossingen, gaat voor Damen Shipyards, een internationaal scheepsbouwconcern, de implementatie verzorgen van een ERP cloudplatform voor zakelijke omgevingen.

Om in de toekomst te kunnen doorgroeien, op te schalen en efficiency te verhogen, is Damen Shipyards volop bezig met het moderniseren, standaardiseren en harmoniseren van zijn bedrijfsprocessen, technologie en bemensing in alle onderdelen van het bedrijf. Damen Shipyards heeft hierbij de hulp ingeroepen van TCS en heeft diens ERP Cloud Platform geselecteerd om sneller toegang te krijgen tot intelligente technologie, die schaalbaar en vlot uit te rollen is, met voorspelbare kosten al naar gelang het gebruik en een lagere TCO. Het platform draait op SAP S/4HANA en wordt gehost in de AWS cloud in Europa.

“We zijn met TCS in zee gegaan vanwege hun ERP cloudplatform, waarmee we snel aan de slag kunnen en ons verzekeren van ‘agile’ processen, goede toegankelijkheid en schaal, en dat tegen lagere kosten,” licht Aart Rupert, CIO, Damen Shipyards toe. “Het voorstel van TCS met één aanspreekpunt, hun leiderschap in ERP technologie in de cloud, en een model waarin flexibiliteit en schaalbaarheid voorop staan, gaan ons helpen om sneller naar de markt te kunnen met meer rendement.”

“Bedrijven in heel Europa zijn momenteel bezig om zich voor te bereiden op Business 4.0 dankzij slimme en intelligente technologieën,” aldus Arun Pradeep, Business Head, Travel, Transportation and Hospitality Unit, Europa, TCS. “Deze samenwerking met Damen Shipyards is een goed voorbeeld van wat we te bieden hebben op het gebied van de nieuwste generatie ERP-functionaliteiten in de cloud, en hoe we klanten helpen met de herinrichting van hun bedrijfsprocessen waardoor ze snel rendement realiseren.”

“We zijn er trots op om met Damen Shipyards te mogen samenwerken in hun transformatie naar een digitaal bedrijf van de volgende generatie. Ons toekomstbestendige en ‘agile’ platform combineert de allerbeste ERP-software met de schaalbaarheid, flexibiliteit en zekerheid van de public cloud. Onze snelle manier van implementeren, waarbij omgevingen binnen enkele weken worden opgeleverd, zorgt voor aanzienlijk snellere bedrijfsresultaten,” zegt Raj Agrawal, Global Head, TCS Platform Solutions.

Het ERP cloudplatform van TCS is een kant en klare, gehoste bedrijfsapplicatie die draait op Tier 1 ERP systemen, waarmee functionele hiaten kunnen worden opgevangen, bedrijfsprocessen worden verbeterd, en een efficiënte wereldwijde dienstverlening mogelijk wordt. Het platform is veelzijdig en omvat inkoop, supply chain, fabricage, verkoop en distributie, klantenservice, human capital management, finance en accounting, budgettering en planning. Het is beschikbaar als Software-as-a-Service en Business-Process-as-a-Service, en biedt één aanspreekpunt, verbeterde rapportagefunctionaliteiten, service level agreements, en slimme analytische hulpmiddelen.