>

Automotivebedrijf Magna stroomlijnt processen in SAP Cloud

Magna International heeft zijn processen gestroomlijnd met SAP S/4HANA Cloud. De autoleverancier centraliseerde zijn datacenters en nam afscheid van eigen hardware. “Daardoor blijft er meer tijd over voor innovatie”, zegt Kurt Siegl, Vice President Manufacturing Solutions bij Magna International. Als spreker tijdens de SAP Sapphire Now 2019-conferentie in Orlando deelde hij zijn ervaringen met andere IT-beslissers.

 

Magna International is een van de grootste bedrijven in Canada en de grootste fabrikant van auto-onderdelen in Noord-Amerika. De Fortune Global 500 Company produceert daarnaast ook zelf auto’s. De operationele groepen omvatten Magna Steyr, Magna Powertrain, Magna Exteriors, Magna Seating, Magna Closures, Magna Mirrors, Magna Electronics en Cosma International. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 340 locaties en ruim 175.000 medewerkers in dienst. De omzet bedraagt meer dan 42 miljard dollar.

Als fabrikant van voertuigonderdelen staat Magna International midden in de inkoopindustrie. Het schaft de artikelen aan die het nodig heeft voor productie, en levert de voltooide onderdelen aan de voertuigfabrikanten. Om dit in goede bannen te leiden, gebruikt Magna onder andere SAP-software. Siegl: “Magna is al lange tijd gebruiker van de software en services van SAP. Een shared service center (ssc) waar vijfhonderd medewerkers werken biedt ondersteuning. Hierbij neemt Magna een vooruitstrevende rol in om nieuwe technologie te omhelzen. We zijn tenslotte een technologiebedrijf, dat zit in ons DNA.”

Uitdaging
Die focus op technologie kwam vorig jaar van pas toen het bedrijf besloot zijn IT verder te stroomlijnen. Magna International had in de verschillende regio’s te maken met vijf verschillende systemen met verschillende processen en inefficiënties. Magna wilde net als veel andere organisaties de stap maken van CAPEX naar OPEX. Hierbij streeft Magna naar een lagere Total Cost of Ownership (TCO) door hardware te elimineren waardoor meer middelen beschikbaar komen voor het ERP-onderhoud en services.

Oplossing
“De public cloud leek ons hiervoor de beste oplossing”, aldus Siegl. “Daar zien wij als Magna veel voordelen in.” SAP kon hiervoor bovendien een financieel aantrekkelijk aanbod doen. Daarom koos Magna voor een SAP S/4HANA Cloud-toepassing met een focus op SaaS-applicaties voor onder andere finance, projectservices, logistics, order-to-cash, procure-to-pay en ‘multi bank connectivity’. Ook biedt de toepassing integratie met bijvoorbeeld Hyperion en K2-applicaties. De implementatie verloopt in fasen en volgens de vicepresident naar tevredenheid.

Resultaat
Met SAP S/4HANA Cloud beschikt Magna over processtandaardisatie, en -vereenvoudiging en samenhangende financiële en managementaccounting, stelt Siegl. Magna heeft nu één wereldwijd financieel systeem dat is gebaseerd op een reeks best practices en financiële processen voor alle regio’s wereldwijd, een algemene gegevensset en -standaardisatie.

Via de cloud krijgen gebruikers ieder kwartaal de laatste innovaties aangereikt, bijvoorbeeld op het gebied van de user interface (UI), embedded analytics en artificial intelligence (AI). “Het draait niet alleen om technologie, maar ook om de ‘agilty’ die het SAP-systeem altijd up-to-date houdt met de laatste functies zodat onze gebruikers altijd over de middelen beschikken om hun werk te doen.”