>

Its My Life: machine learning en analytics in strijd tegen gezondheidsklachten

Gezondheidsplatform zet in op preventie

Its My Life verrijkt zijn digitale gezondheidsplatform met functies die organisaties inzicht geven in de effectiviteit van gezondheids- en welzijnsbevorderende maatregelen. Het zet daarvoor onder andere technologieën als machine learning en analytics in. De nieuwe functionaliteit komt naar verwachting begin 2020 beschikbaar voor nieuwe en bestaande gebruikers van het platform. Its My Life realiseert de nieuwe functies in samenwerking met SAP-partner Expertum.

Its My Life is een digitaal gezondheidsplatform, ontwikkeld op basis van het SAP Cloud Platform. Deelnemers krijgen via het platform inzicht in hun beweeggewoonten. De oplossing vergaart data over beweegpatronen en de fysieke en mentale gesteldheid van mensen via fitnessgadgets, smartphones en vragenlijsten.

Het platform beloont gezond gedrag met Fitcoins. Dat zijn digitale munten die deelnemers kunnen inruilen tegen beloningen die organisaties beschikbaar stellen via een speciale catalogus. Het uiteindelijke doel is via bewustwording en positieve stimulans het verbeteren van de fysieke en mentale conditie. Dat moet leiden tot minder uitval, betere productiviteit en een algeheel hoger welzijnsniveau.

 

Gebruiksvriendelijke dashboards

De nieuwe functionaliteit geeft beheerders via gebruiksvriendelijke dashboards inzichten in onder andere het verloop van de fysieke en mentale conditie van hun medewerkers over een bepaalde periode. Op die manier kunnen ze bijvoorbeeld beter de effectiviteit inschatten van maatregelen zoals het aanbieden van yogalessen, bewegingsworkshops of een gezonde lunch.

Met die kennis kunnen ze het totale pakket aan maatregelen verder aanscherpen. Het is ook de bedoeling dat het platform zelf proactief adviezen geeft over te nemen maatregelen. Data over individuen blijven met het oogpunt op privacy altijd enkel en alleen inzichtelijk voor de betrokkenen zelf.

 

Inzetten op preventie

“We geven in Nederland 100 miljard euro uit aan gezondheidszorg. In 2040 groeit dat bedrag volgens analisten zelfs naar 170 miljard. Tegelijkertijd hebben we geen goede infrastructuur als het gaat om preventie van gezondheidsklachten”, schetst René Sielhorst, oprichter van Its My Life. “We komen vaak pas in actie op het moment dat een klacht, zoals een burn-out, zich voordoet. Met de nieuwe functies dragen we bij aan een betere preventie-infrastructuur.”