>

Tennet kiest Accenture voor SAP S/4 Hana-integratie

Ict-dienstverlener Accenture gaat netbeheerder Tennet ondersteunen bij de integratie van het merendeel van zijn bedrijfsprocessen op SAP S/4HANA. Met de integratie wil de netbeheerder uit Arnhem zijn werkzaamheden in Nederland en Duitsland optimaliseren.

Tennets belangrijkste taken bestaan uit het verzorgen van elektriciteitstransport- en systeemdiensten, en het faciliteren van de energiemarkt. Met de samenwerking met Accenture wil het bedrijf zijn bedrijfsprocessen in Nederland en Duitsland verbeteren. Specifiek gaat het om het samenvoegen van finance, hr, warehousing & logistics, procurement, maintenance en assetmanagement.

De netbeheerder maakt hiervoor gebruik van het MyConcerto-platform van Accenture. Dit is een digitaal platform dat de ingebruikname van SAP S/4HANA moet standaardiseren en versnellen. Accenture zal samen met Tennet in 2019 de blauwdruk van het project en de procesharmonisatie voltooien en vervolgens beginnen met de implementatie.

Accenture en SAP zijn al sinds 2015 partner van nationale netwerkbeheerder Tennet en zijn dus geen vreemden van elkaar.

Computable Awards 2019

Tennet is genomineerd voor de Computable Awards 2019 in de categorie Digitale Transformatie van het Jaar. Het bedrijf dankt de nominatie aan twee pilots die de netbeheerder is gestart waarbij met blockchaintechnologie elektrische auto’s en huishoudbatterijen inzet om het hoogspanningsnet in balans te houden en opstoppingen in het hoogspanningsnet te voorkomen. De blockchainimplementatie is ontwikkeld door IBM. In Nederland wordt samengewerkt met duurzame-energieleverancier Vandebron.

De betrokken bedrijven bij het project ‘Optimaal hoogspanningsnet door blockchain’, te weten Tennet, IBM, Engie, Escozon & Energie Samen, Scholt Energy & Enervalis en Vandebron, horen op 29 oktober tijdens een spectaculaire awardsshow in het Beatrix Theater Utrecht of ze met de award voor Digitale Transformatie van het Jaar naar huis gaan.