>
top-blogs-innovatieve-technologie

Intelligente technologie: de top 5 blogs van 2019

We hebben de laatste jaren aardig wat ontwikkelingen mogen meemaken in IT. Gebruikt jouw organisatie al intelligente technologieën zoals RPA, machine learning of AI? Of staat het op het lijstje voor 2020?  Lees dan nu de top blogs intelligente technologieën van 2019.

Maak jouw organisatie datagedreven!

86% van de organisaties doet niet genoeg met data. Ontdek via de e-mailreeks de 3 belangrijkste datatrends en -tools van 2020.

Registreer nu

1: RPA en Machine Learning: een gouden duo?

Robotic Process Automation (RPA) is dit jaar een veelbesproken onderwerp. Niet zonder reden. RPA is een innovatieve technologie die bedrijfsprocessen automatiseert met behulp van softwarerobots. Deze robots voeren eentonig en repetitief werk uit, zonder dat hierbij het risico bestaat op menselijke fouten. RPA biedt dan ook kansen voor organisaties. In combinatie met machine learning (ML) ontstaan echter pas echt interessante kansen. Daarom in dit blog de vraag: zijn RPA en machine learning een gouden duo?

Ontdek meer

2. Wat doet een intelligente robot op de inkoopafdeling?

Een van de trends op inkoopgebied, is de opkomst van Artificial Intelligence (AI), robotisering en andere exponentiële technologieën. Inkoop wordt digitaal, intelligent en fact-based. Maar wat betekent dat voor de inkoopfunctie van complexe en minder complexe industrieën? Om antwoord te geven op die vraag, neemt Reynir Helgason drie branches onder de loep.

Lees verder

3. Een voordeel van AI? Het maakt organisaties menselijk

De arbeidsmarkt en de werkvloer staan voor ongekende veranderingen. Ondanks dat deze veranderingen teweeg worden gebracht door robots en kunstmatige intelligentie (AI), helpen deze technologieën HR tegelijkertijd in te spelen op deze ontwikkelingen. Ik ben het ermee eens dat ‘software de wereld overneemt‘ en nagenoeg iedere baan in de komende decennia gaat veranderen. Maar ik deel niet de vaak pessimistische – misschien zelfs wel dystopische – kijk op de impact van technologie. Ik denk juist dat AI HR kan helpen organisaties menselijker te maken.

Lees verder

4. Robots en de toekomst: ontdek de 2 kanten van robots

Robots hebben de evolutionaire beperkingen van mensen niet. De fysieke robot en de denkende robot kunnen geheel onafhankelijk van elkaar ontwikkelen. Fysieke robots leren langzaam maar zeker zich voortbewegen waarbij ze continu rekening moeten houden met hun omgeving. Een enorm complexe taak. Dat terwijl denkende robots zich in een sneltreinvaart ontwikkelen, niet gehinderd door de noodzaak om te leren lopen. Hun fysieke omgeving doet er niet eens toe.

Lees verder

5. Waarom is het noodzakelijk een intelligent enterprise te worden?

Het rumoer rondom intelligente technologieën als kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en Internet of Things (IoT) wordt steeds luider. En data science en algoritmegedreven automatisering komen steeds meer samen bij bedrijven. Elke dag opnieuw zien we hoe deze innovaties de toekomstige successen van bedrijven bepalen. Tegelijkertijd waarschuwen branche-experts ervoor dat bedrijven het niet gaan redden zonder datagedreven automatisering en besluitvorming.

Meer weten?

Wil je meer weten over innovatieve technologie? Lees dan verder op de SAP Platform & Technologieën pagina.

Lees ook de top 5 blog over Experience Management.