>
top-blogs-it

Top 5 blogs over de toekomst van IT

De laatste jaren zaten vol met innovaties in IT. Overweegt jouw organisatie om over te stappen naar intelligente ERP of wil je meer weten over het veranderende IT-landschap? Lees dan nu over de top 5 IT-blogs van 2019 en haal hier lessen uit voor 2020.

Maak jouw organisatie futureproof met S/4HANA!

Ontdek met onze informatiereeks hoe intelligente ERP bijdraagt aan jouw toekomst.

Registreer nu

1: Drie onmisbare tips van het team dat vijf ministeries migreerde naar S/4HANA

Overweeg jij om over te stappen op S/4HANA? Rob van der Valk en Steven van Willigenburg brachten, in samenwerking met SSC-ICT/Haaglanden, de financiële processen van vijf ministeries naar S/4HANA. Ze delen drie gouden tips met je: durf te kiezen, maak je landschap HANA-ready en begin met het inregelen van je CVI.

Lees het blog

2: Hoe de flexibele schil je ERP Core schoonhoudt

Vier woorden bleven mij het afgelopen jaar het meeste bij. Keep the core clean! Daarmee wordt bedoeld dat het tijdperk is aangebroken om te stoppen met maatwerk bouwen binnen ERP.

In het verleden bouwden organisaties veel maatwerk binnen het fundament, het ERP-systeem. Meestal om naast de standaard functionaliteit van ERP ook specifieke branche processen te ondersteunen. Dat gold voor praktisch ieder bedrijf, of je nou veevoer produceerde of olie uit de grond haalde. Deze maatwerkoplossingen gingen meestal tien tot twintig jaar mee. Maar in het huidige tijdperk raken die specifieke oplossingen snel verouderd, omdat ze de laatste technologische ontwikkelingen niet meer ondersteunen.

Lees nu verder

3: De toekomst van IT is dichterbij dan we denken

Laten we het eens hebben over dromen. Want dromen mag en doen we vaak, het is leuk om te doen en het motiveert ons. We dromen vaak in de privé-sfeer: over toekomstige reizen, die te dure auto of een onbereikbare liefde. Het grootste deel van ons leven brengen we echter door op het werk, waar groots dromen of fantaseren helaas minder vaak gebeurt. Wel klagen we over inefficientie en bureaucratie, maar waarom draaien we dit niet om? Laten we bijvoorbeeld eens positief dromen over het ERP-systeem, want de toekomst van IT is dichterbij dan we denken.

Lees meer

4: De DevOps journey: waarom de mens cruciaal is in automatisering

We zijn tegenwoordig gewend om bij services, producten en informatie te kunnen waar en wanneer we maar willen. Met een paar klikken op Bol.com heb je morgen die nieuwe IPad in huis, Nu.nl laat je continu het laatste nieuws zien en met ABN Amro’s Tikkie is je geld binnen 5 seconden overgemaakt. Deze snelheid willen we privé, maar ook steeds vaker op de werkvloer. Hoe gaan we deze snelheid nu ook op de werkvloer garanderen?

Ontdek meer in het blog

5: Verandermanagement bij NS: geef mensen het vertrouwen

Vertrouwen. Dat is het woord dat de menselijke kant van de finance transformatie van NS samenvat voor financieel directeur Hugo Mans. In zo’n overgang moet je verantwoordelijkheid durven loslaten en je kwetsbaar opstellen. Alleen dan maak je van de ‘zachte’ kant van transformatie een versneller, in plaats van een ‘moetje’. In dit blog deelt Mans zijn persoonlijke visie op verander-management, gebaseerd op het migratietraject naar S/4HANA en eerdere (persoonlijke) ervaringen.

Lees het blog

Andere top blogs lezen? Lees bijvoorbeeld de top 5 blogs van 2019 over Experience Management.

Of ontdek meer over intelligente ERP-systemen.