>
S/4HANA Cloud

SAP sponsort bid voor Formule E-stratenrace in Eindhoven

Brainport Eindhoven Regio ideale locatie voor racesport van de toekomst

‘s-Hertogenbosch, 13 maart 2020 – SAP Nederland sponsort de bid van Brainport Eindhoven-regio om een Formule E-race naar de stad te halen. Daarmee zet het bedrijf de samenwerking met andere technologiebedrijven gebaseerd in Zuid-Nederland nog beter op de kaart. Dat is belangrijk, want dergelijke samenwerkingen stimuleren innovatie en resulteren in een duurzamere, betere toekomst.

Formule E bevat enkel elektrische auto’s. De wedstrijden worden verreden op stratencircuits. Formule E is de racesport van de toekomst en belichaamt de mix van technologie, vernieuwing, innovatie en duurzaamheid in een uiterst competitieve omgeving.

Dit past uitstekend bij Brainport Eindhoven-regio, een toplocatie voor technologie, design en kennis. Een succesvolle bid door stichting Formula-Eindhoven, het team dat de bid voorbereid, schaart de stad in een illustere rij wereldsteden als New York, Rome, Berlijn en Hong Kong. Het zou bovendien de eerste Formule E-race ooit in Nederland zijn, die ook nog eens onder kunstlicht wordt verreden. Een absolute wereldprimeur dus.

Samenwerking als kernwaarde

De aandacht voor nauwe samenwerking tussen innovators sluit naadloos aan op de toekomstvisie van SAP. Formule E is de ideale testomgeving voor technologieën die de basis vormen voor bijvoorbeeld smart city’s, voor mobility en voor duurzaamheid.

Om dezelfde redenen sponsort SAP al sinds 2018 het Mercedes-Benz EQ Formula E Team. Het team startte dit seizoen in de ABB FIA Formula E Championship, de koningsklasse voor de elektrische motorsport. Door grote hoeveelheden data te analyseren met behulp van SAP-technologie, optimaliseert Mercedes-Benz EQ Formula E Team zijn bedrijfsvoering. De verbeteringen die dit oplevert, zoals verkorte levertijden, vertalen zich direct door naar de prestaties van het team.

De prestaties zelf beheert het team met SAP Sports One, waarmee het onder meer de administratieve processen, trainingen, teammanagement, talentontwikkeling en medische processen beheert.

Perfecte match
Volgens stichting Formula-Eindhoven, is de samenwerking met SAP goed nieuws. “Brainport Eindhoven-regio is de technologieregio van Europa. Formule E en deze regio zijn dan ook een perfecte match. Dankzij de samenwerking met SAP staan we sterker in onze missie om deze race hier een waardige plek te geven”, zegt Peter-Paul Laumans, mede-initiatiefnemer en voorzitter bij stichting Formula-Eindhoven.