>
Data staat centraal in de stad

Zes organisaties die een aanzienlijke bedrijfswaarde uit hun data halen

Het is wel ironisch dat ondernemingsdata zoveel antwoorden bevatten, maar tegelijkertijd de bron zijn van zoveel obstakels. De hedendaagse datalandschappen zijn bijna te complex geworden om nog te kunnen beheren. Niet alleen het enorme volume, maar ook de kwaliteit en de toepassing van de data dragen bij aan de complexiteit.

Veel bedrijfsleiders zijn van mening dat de verschuiving van de IT van ondersteuning naar meerwaarde al lang had moeten plaatsvinden. Om te ontdekken hoe andere organisaties hierin meerwaarde gecreëerd hebben, wil je vast wel tijd vrijmaken. In de Business Technology Experience Webinar komen zes organisaties aan bod die een belangrijke meerwaarde uit hun data halen. Dit hebben zij op drie manieren gerealiseerd.

Zelfzekere beslissingen met integriteit

Het is een ware game changer, om vol vertrouwen beslissingen durven te nemen op basis van een nauwkeurig inzicht met betrouwbare data en context. Paul Hartmann AG, een wereldwijde fabrikant van medische hulpmiddelen, pakte een van de grootste uitdagingen aan. Namelijk de data-integriteit verbeteren. Ziekenhuisvoorraden worden op peil gehouden via verschillende databronnen verspreid over meerdere ziekenhuisafdelingen.

Hartmann is erin geslaagd de toegang tot en analyse van data van meerdere interne en externe databronnen te harmoniseren. Waardoor medische dienstverleners altijd over de juiste medische benodigdheden beschikken. Wanneer de voorraad tot een bepaald minimumniveau zakt, wordt er een automatische aanvulling geactiveerd en een verwachte vraag doorgegeven. Daardoor hoeft nog slechts twintig procent handmatig te worden besteld. Op vergelijkbare wijze gebruiken organisaties zoals de San Francicso 49ers embedded analytics. Hierdoor kunnen zij realtime beslissingen nemen over concessies en verkopen op uitverkochte wedstrijddagen in stadions.

Verbonden bedrijfsprocessen en ervaringen

Een volledig geïntegreerd bedrijf is cruciaal voor het realiseren van de juiste ervaringen en de meest efficiënte bedrijfsprocessen. Hiermee bedoel ik verbonden systeemapplicaties en data, ongeacht of deze on-premise, in de cloud of in een hybride systeem worden beheerd. Een voorbeeld hiervan is Velux, een bedrijf dat haar on-premise data wilde beschermen maar wel een end-to-end dataweergave wilde hebben. Dit zou zakelijke gebruikers een efficiënter inzicht kunnen geven, met minder betrokkenheid van IT. Met dit zelfbedienings- en rapportagesysteem heeft het bedrijf razendsnelle flexibiliteit, inzichten en snelheid gecreëerd.

Maar het draait niet alleen om interne verbindingen en ervaringen. Veel organisaties moeten veilig kunnen integreren met externe applicaties en systemen. Harris Logic transformeert bijvoorbeeld de geestelijke gezondheidszorg door middel van op gevangenissen afgestemde programma’s, gebaseerd op data. Het bedrijf werkt samen met verschillende organisaties om één profiel te leveren aan artsen. Data en predictive analytics zorgt voor de juiste ervaringen en betere resultaten op individuele basis. Hierdoor heeft het bedrijf binnen vijf jaar tijd 30 miljoen dollar bespaard en gevangeniskosten verlaagt met vijfentwintig procent.

Voortdurende bedrijfsinnovatie

Bedrijven hebben tegenwoordig talloze kansen om data-innovatie te stimuleren, zelfs in de huidige omstandigheden. Innovatie is van cruciaal belang om het bedrijfsleven effectiever en efficiënter te maken. Door data op de juiste schaal te begrijpen, kun je meer innovatieve opties ontdekken. Wat vooral heel waardevol is als de wereld binnen enkele weken volledig op zijn kop staat. Een mooi voorbeeld is de Duitse regering tijdens de COVID-19-crisis. Terwijl de pandemie om zich heen greep, bleken 42.000 Duitse burgers gestrand te zijn in het buitenland. In minder dan 24 uur tijd had de Duitse regering een nieuwe, innovatieve app opgezet en geïmplementeerd. Met deze app konden burgers in het buitenland zich registreren, zodat de regering ze naar huis kon brengen.

Innovatie betekent niet het toepassen van de nieuwste technologie op zichzelf, maar juist de combinatie van nieuwe technologie met oudere technologie. De Rainforest Connection gebruikt AI, IoT, predicitve analytics, big data en oude mobiele telefoons om illegale ontbossing tegen te gaan. Negentig procent van alle ontbossing is illegaal en dit is de op één na grootste oorzaak van de wereldwijde klimaatverandering. Door oude mobiele telefoons in bomen te hangen en gebruik te maken van nieuwe technologie, kan Rainforest Connection horen of er kettingzagen worden gebruikt. Hierdoor worden houtkappers op heterdaad betrapt. Daarnaast, voorspeld predictive analytics waar illegale ontbossing gaat plaatsvinden door te luisteren naar dierengeluiden in het regenwoud.

Wil je meer te weten komen over de drie belangrijkste manieren om meer waarde uit jouw bedrijfsdata te halen? Luister naar onze Business Technology Experience Webinar.

Luister hier