>
Generatie Z in actie voor purpose

Generatie Z in actie

Soms komt een belangrijke levenservaring uit een onverwachte hoek. Eerder dit jaar, op een mooie zondagochtend, werkte ik thuis aan mijn presentatie voor de SAP Nederland Sales Kickoff. Terwijl ik mijn verhaal met betrekking tot Purpose gebaseerde samenwerkingen aan het afronden was, hoorde ik mijn zevenjarige dochter Anne-Fleur huilen. Extreem verdrietig trof ik haar aan bij de televisie, ze had zojuist de beelden gezien van de Koala’s in Australie die getroffen waren door de hevige bosbranden in het land.

De kracht van Purpose

Anne-Fleur ontdekte dat een Nederlands televisieprogramma een inzamelingsactie was begonnen ter ondersteuning van deze dieren. Het was meteen duidelijk, hier wilde ze direct aan bijdragen. Dat herinnerde mij aan de kracht van Purpose en het verhaal dat ik de volgende ochtend op kantoor zou vertellen. Het was ook een mooie bevestiging met betrekking tot hoe dit gedrag verbonden is aan Generatie Z (2001 – heden). Het bespreken van gevoelens en het verlangen de wereld positief te veranderen is namelijk erg dominant aanwezig bij deze leeftijdsgroep.

Geraakt door de vastberadenheid van Anne-Fleur vroeg ik haar hulp bij mijn presentatie op kantoor de volgende dag. We verwerkten haar verhaal als een voorbeeld van wat toekomstige werknemers verwachten van werkgevers als SAP, namelijk gezamenlijk zorgen voor een betere wereld. Het verhaal vond veel weerklank; veel collega’s steunde haar campagne ‘SOS KOALA’. Ook deelde ik op verzoek van Anne-Fleur haar verhaal op social media, wat tekenend is voor de rol die social media speelt voor deze generatie. Mijn post op LinkedIn leidde tot veel reacties en – belangrijker – meer donaties voor de koala’s. Het eindresultaat was overweldigend; Anne-Fleur overhandigde tijdens de NPO Zapp your planet-liveuitzending van een cheque ter waarde van € 2.137,17. Dat maakt mij extreem trots en laat zien dat deze generatie de ambities van SAP ondersteunt: to help the world run better and improve people’s lives.

Alf Janssen & Anne-Fleur

Het verschil maken

Met name tijdens het industriële tijdperk lag de focus van bedrijven primair op het leveren van een product met hoge kwaliteit. In de hedendaagse economie is dit echter niet langer voldoende, klanten dienen zich met het merk te kunnen vereenzelven. De nieuwe generatie verwacht meer van SAP dan het uitsluitend leveren van state of the art software oplossingen. We dienen onze oplossingen, kennis en netwerk in te zetten om naast winstmaximalisatie en het belang van de aandeelhouder ook een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Om onze purpose te realiseren zijn we binnen SAP gefocust op de wensen van de klanten van onze klanten. En aangezien Generatie Z al actief is als consument, hebben we geen seconde te verliezen. Ik ben ervan overtuigd dat we door onze passie, kennis en softwareoplossing te koppelen aan de strategie van onze klanten, we in staat zijn gezamenlijk het verschil te maken. Let’s go!

Meer weten over SAP in betrekking met purpose?

Ontdek nu