>
data management

Wat is Data Management?

Met Data Management voed je de organisatie met direct bruikbare en betrouwbare master data. Wat voor Data Management strategie hanteert jouw organisatie momenteel? Lees in dit blog wat Data Management inhoudt en wanneer Data Management succesvol is.

Wat is Data Management?

Data management helpt bedrijven om de data up to date te houden, op te slaan, te beveiligen en natuurlijk gemakkelijk te gebruiken.

Waarom wordt Data Management steeds belangrijker?

Met de grote hoeveelheden data (big data) waar organisaties tegenwoordig mee te maken hebben, is een betrouwbaar data management systeem noodzakelijk. Bedrijven over de hele wereld heroverwegen de manier waarop ze zaken doen – ze moeten in een snel tempo beslissingen nemen en hebben daarvoor toegang nodig tot tijdige en nauwkeurige informatie van binnen en buiten hun organisatie. Toch doet maar liefst 86% van de organisaties nog te weinig met hun data.

Gegevensbeheeroplossingen spelen een cruciale rol. Ze vormen de basis voor datagestuurde intelligentie met de mogelijkheid om gegevens snel en eenvoudig te beheren, besturen en integreren in gedistribueerde landschappen. Als bedrijf kun je met Data Management anticiperen op risico’s en betere bedrijfsresultaten behalen.

Wat zijn de drie belangrijke data trends van nu?

Een datagedreven organisatie:

Zet data in de cloud

Ontdek hier de voordelen van cloudgebaseerde databases en waarom deze een stuk goedkoper zijn.

Werk met intelligente data

Intelligente data als machine learning en artificial intelligence worden steeds meer de norm. Het gebruik van deze intelligente technologie is alleen mogelijk wanneer data goed beheerd wordt.

Gebruik een geïntegreerd data platform

Grote kans dat jouw organisatie nog bij die 74% hoort die over een te complex datalandschap beschikken. Met een centrale database bevindt alle data zich op één plek waardoor deze beter beheerd kan worden, er efficiënter gewerkt wordt en er geen data silo’s ontstaan.

Welke ontwikkelingen spelen er binnen data management?

Machine Learning

SAP is constant bezig met nieuwe innovaties en integraties. Zo is een van de focusgebieden nu het operationaliseren van machine learning. Om dit te doen, hebben we de kracht van SAP Data Hub en SAP Data Intelligence gecombineerd in één oplossing die kan worden geïmplementeerd in de cloud en op locatie, waardoor het eenvoudiger wordt om machine learning-modellen te operationaliseren.

Een ‘central hub’ tegen ambiguïteit

Toegang hebben tot een centrale opslagplaats voor zakelijke termen en definities is essentieel om ambiguïteit te overwinnen en een gedeeld begrip van sleutelconcepten in een organisatie te bevorderen. Om deze reden heeft SAP een nieuwe zakelijke woordenlijst geïntroduceerd in SAP Data Intelligence. Deze nieuwe mogelijkheid wordt geleverd met sjablonen om te helpen bij het maken en definiëren van nieuwe termen en om ze in categorieën te groeperen. Gebruikers kunnen ook expertbeoordelingen ophalen, gegevens profileren, datalijn volgen en impactanalyses uitvoeren.

Doe de gratis SAP Data Intelligence demo

Kwaliteitsregels in masterdata

We erkennen allemaal dat de kwaliteit van stamgegevens essentieel is voor efficiënte operaties en geïnformeerde besluitvorming. Toch is het definiëren van kwaliteitsregels vaak een ontmoedigende taak die veel vergaderingen en uitwisselingen tussen bedrijfseenheden en datateams met zich meebrengt. Met SAP Master Data Governance op SAP S/4HANA 1909 kunnen gebruikers nu machine learning gebruiken voor het minen van kwaliteitsregels in masterdata. De integratie met de rule repository maakt het vervolgens mogelijk om de nieuwe regels zonder vertraging toe te voegen aan een master data-proces.