>
SAP S/4HANA Cloud

iQibt ontwikkelt met SAP financieel systeem voor Rijksdienst Caribisch Nederland

De Shared Service Organisatie van de Rijksdienst voor Caribisch Nederland (RCN) vernieuwt haar financiële systeem op basis van de nieuwste SAP Cloud technologie; S/4HANA Cloud Extended Edition. Financieel overheidsexpert iQibt verzorgt de implementatie van het systeem.

Het hoofdkantoor van RCN dat gevestigd zit op Bonaire, is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken. RCN voert de financiële bedrijfsvoering uit voor alle overheidsinstellingen op Bonaire, Sint-Eustachius en Saba. Aangezien het huidige bedrijfsvoeringsysteem niet meer aan de innovatiewensen voldeed, besloot het RCN een minicompetitie uit te zetten onder de mantel van de Europese Aanbesteding Software Pakketten 2019 (EASP 2019).

Innoveren en vooruit blijven kijken
Heinrich Alberto, Senior Inkoopadviseur RCN licht toe: “Ons huidige systeem gebruiken wij al sinds de oprichting van RCN en is inmiddels 11 jaar oud. Ook het contract zou inmiddels verlopen. Voor ons een logisch moment om het systeem te gaan vervangen. We hebben gekeken naar de wensen van alle 12 diensten die aanwezig zijn op het eiland. Op basis daarvan besloten wij de uitvraag op transparante wijze in de markt te zetten. De gekozen SAP-oplossing van iQibt dekt de wensen en draagt bovendien bij aan de missie en visie van RCN voor de toekomst. Een toekomst waarin wij innoveren, vooruitkijken en kunnen inspelen op de wensen van de huidige en dus ook toekomstige markt.”

Het project start al snel, medio januari 2021 met een go-live op 1/1/2022. Door de huidige situatie en maatregelen is het kernteam genoodzaakt om de kick-off van het project vanuit de thuisbasis uit te voeren. In de toekomst zal het kernteam vanuit iQibt afreizen naar Bonaire en zullen de werkzaamheden deels op locatie en deels remote plaatsvinden.

Richard Legierse, Partner bij iQibt: “Wij zijn enorm blij met deze samenwerking. Inmiddels hebben wij als iQibt al meerdere SAP S/4HANA implementaties binnen de Publieke sector begeleid. Dat we nu RCN mogen doen is een mooi compliment voor ons als financiële overheidsexpert en voor iedereen die meewerkte aan de projecten. Het komende jaar gaan wij er samen met SAP voor zorgen dat deze erkenning ook wordt waargemaakt.”

Geert de Vet, Director Public Sector bij SAP vertelt: “We zijn zeer verheugd dat RCN voor onze oplossing heeft gekozen. RCN streeft voortdurend naar innovatie en samen met iQibt mogen wij hier nu een bijdrage aan leveren. We kijken ernaar uit om met elkaar op de juiste wijze in te spelen op toekomstige ontwikkelingen.”