>
M&G Groups, een toonaangevende organisatie in ventilatiesystemenLaat zien dat een ERP-transitie in recordtempo wel degelijk mogelijk is.

ERP-transitie in recordtempo? Zo kan het dus wel!

De overstap naar een volledig nieuwe ERP-omgeving is vaak als een openhartoperatie. Het is een specialistische en precaire klus, die niet zelden gepaard gaat met tijdsdruk. Gelukkig kan het ook anders, met een slimme combinatie van producten en diensten die een innovatietraject zoals een ERP-transitie aanzienlijk versnellen.

M&G migrates to SAP S/4HANA in record time

Click the button below to load the content from YouTube.

M&G migrates to SAP S/4HANA in record time


Hoe wenselijk een overstap naar een nieuw ERP-systeem vanuit technisch en bedrijfskundig oogpunt ook is, een migratie is niet altijd gemakkelijk te combineren met praktische omstandigheden. Allerlei situaties kunnen zorgen voor tijdsdruk. Denk aan een naderend hoogseizoen. Een implementatietraject tijdens een periode waarin sales moet ‘knallen’ is allesbehalve ideaal. Ook de ingebruikname van een nieuwe productielocatie of vestiging kan een implementatie in de weg zitten.

In zulke situaties is het belangrijk dat een ERP-implementatie zo snel en probleemloos mogelijk verloopt, zodat deze tijdig is afgerond. Een goed voorbeeld van een organisatie dat met deze uitdagingen kampte, is M&G Group, een marktleider in rookgasafvoer- en ventilatiesystemen. Het bedrijf stapte onlangs over van SAP ECC naar SAP S/4HANA, maar moest dat doen onder grote tijdsdruk. Dat lukte. Door goede samenwerking tussen alle betrokken partijen, maar ook dankzij de dit jaar geïntroduceerde as-a-service-oplossing RISE with SAP.

Innovations with Impact: ERP-transitie

De implementatie van SAP S/4HANA was een innovatie met een bijzondere impact. Niet alleen voor M&G Group zelf, maar ook voor de energietransitie waar we met zijn allen voor gesteld staan. Dankzij de nieuwe S/4HANA-omgeving is het bedrijf namelijk tijdig voorbereid op een optimale ondersteuning van de energietransitie.

Nieuwsgierig naar de manier waarop M&G Group dit realiseerde, en wat de rol van RISE with SAP in dit project was?

Lees hier de success story
Of lees meer op onze Insights pagina