>
VDL Nedcar innoveert hunERP systeem

VDL Nedcar: ERP als springplank voor new business

Een moderne ERP-omgeving is veel meer dan een ‘tool’ voor het ondersteunen van bedrijfsprocessen. Het is in potentie een platform voor groei en ‘new business’. En daarmee een innovatie met een serieuze impact op de toekomst van een bedrijf. Dat ondervond ook VDL Nedcar, dat met een overstap naar SAP S/4HANA de weg naar de toekomst heeft geplaveid.

VDL Nedcar upgrades IT landscape with SAP S/4HANA

Click the button below to load the content from YouTube.

VDL Nedcar upgrades IT landscape with SAP S/4HANA

VDL Nedcar assembleert auto’s voor BMW Group. Modellen die uit hun productlijnen rollen zijn onder andere de BMW X1 en de MINI Countryman. Het bedrijf is echter niet strikt een ‘BMW-producent’, en wil in de toekomst graag zijn horizon verbreden en nieuwe automerken kunnen binnenhalen.

Maatwerk beperken

Een horizonverbreding vraagt wel om een ERP-systeem dat hiervoor de juiste basis biedt. Het helpt bovendien als die omgeving is voorbereid op de branchespecifieke processen zoals die in de auto-industrie gebruikelijk zijn. Op die manier kunnen die specifieke bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk verlopen en blijft maatwerk zoveel mogelijk beperkt.

VDL Nedcar waagde samen met SAP-partner delaware de sprong en stapte over van het verouderde SAP ECC naar de moderne SAP S/4HANA-omgeving, aangevuld met modules uit de SAP for Automotive-suite. Dankzij deze innovatieslag zijn zij voorbereid op nieuwe klanten, en dus op de toekomst.

SAP is er trots op dat we samen met onze klanten en partners kunnen innoveren. Nieuwsgierig hoe VDL Nedcar streeft naar meer efficiëntie en betere bedrijfsresultaten?

Lees hier de casestory Meer weten over ERP-implementatie? Lees verder op onze Insights pagina