>
vrouw zit met collegas aan tafel achter laptop en lacht richting de camera

SAP breidt SuccessFactors HXM Suite uit

Innovaties bereiden organisaties voor op Future of Work

SAP kondigde tijdens SuccessConnect uitbreidingen aan voor zijn SAP SuccessFactors Human Experience Management (HXM) Suite. Organisaties zijn hiermee beter in staat om een strategie voor talentontwikkeling uit te stippelen en medewerkers klaar te stomen voor de toekomst.

Organisaties floreren als medewerkers betrokken zijn bij hun carrière, over de juiste vaardigheden beschikken, in staat zijn om kansen te benutten en het gevoel hebben erbij te horen. Voor veel organisaties is het echter lastig om een goed en compleet beeld te krijgen van de aanwezige vaardigheden en ambities.

De nieuwste ontwikkelingen in de SAP SuccessFactors HXM Suite brengen data, machine learning en AI samen om organisaties een beter inzicht te geven in de capaciteiten en talenten die intern aanwezig. Met dit inzicht is het personeelsbestand beter af te stemmen op de behoeften van de organisatie.

De volgende uitbreidingen komen in de tweede helft van 2022 beschikbaar:

  • Skills ontology brengt met behulp van machine learning en automatisering continu de vaardigheden van medewerkers in kaart. Hierbij wordt rekening gehouden met hun rol, verantwoordelijkheden, ervaringen en prestaties. Op die manier krijgt een organisatie op wereldwijde schaal een holistisch beeld van de vaardigheden die intern aanwezig zijn.
  • Growth portfolio is een dynamische bibliotheek van werknemersattributen, waaronder vaardigheden, sterke punten, werkstijlen, passies en aspiraties. Het ‘whole self model’ komt hiermee tot leven. Dit model biedt een kader om te begrijpen hoe werknemers veranderingen en kansen tijdens hun loopbaan ervaren.
  • Met dynamic teams kunnen organisaties de resultaten van afdelingsoverstijgende teams meten en optimaliseren. Gebruikers van SAP SuccessFactors Performance & Goals kunnen objective key results (OKR’s) toevoegen aan dynamic teams om de voortgang te volgen en het succes te meten. Binnen SAP SuccessFactors Opportunity Marketplace worden medewerkers en dynamische teams met behulp van machine learning en AI gematcht op basis van wat mensen weten, en niet op basis van wie ze kennen. Hierdoor ontstaat een rechtvaardigere kans op persoonlijke groei.

Grotere betrokkenheid

Samen met SAP SuccessFactors Opportunity Marketplace zorgen deze innovaties voor de intelligentie en het aanpassingsvermogen die nodig zijn om een gekwalificeerd, flexibel en rechtvaardig personeelsbestand op te bouwen.

Dynamic teams doorbreekt traditionele structuren en maakt vaardigheden belangrijker dan functieomschrijvingen. Dit helpt organisaties om diverse teams samen te stellen die betere resultaten behalen en tegelijkertijd de carrièregroei en persoonlijke ontwikkeling kunnen versnellen door middel van praktijkervaring. Growth portfolio en skills ontology zorgen ervoor dat aanbevelingen binnen SAP SuccessFactors Opportunity Marketplace zijn gebaseerd op iemands volledige persoonlijkheid, en niet alleen op zijn of haar vaardigheden.

Om het gevoel erbij te horen te versterken, kunnen gebruikers van SAP SuccessFactors vanaf nu op hun openbare profiel hun gekozen naam en persoonlijke voornaamwoorden aangeven. Zo kunnen ze zelf bepalen hoe ze zich op het werk presenteren en worden ze herkend als hun ware ik. Ook dit draagt bij aan de ‘whole self’.

Ongekende prestaties

“Om te kunnen voldoen aan de opkomende eisen van de Future of Work geven we een nieuwe invulling aan de manier waarop organisaties hun mensen managen en ontwikkelen”, aldus Meg Bear, president en chief product officer van SAP SuccessFactors. “Als mensen de kans krijgen om te werken aan datgene waar ze gepassioneerd over zijn, zijn ze meer betrokken, presteren ze op een hoger niveau en stimuleren ze de organisatie om ongekende prestaties te leveren.”