>

5 redenen waarom het MKB voor next-gen ERP kiest

MKB-bedrijven kunnen een geweldige sprong maken door hun oude bedrijfssysteem te verruilen voor de nieuwe generatie ERP-oplossingen van SAP. Vergelijk het maar met je oude Nokia en een splinternieuwe smartphone. Ja, met zo’n oude telefoon kun je nog altijd prima bellen. Tegelijkertijd sta je stil terwijl de rest van de wereld profiteert van het grenzeloze gemak dat smartphones bieden. Voor je bedrijfssysteem geldt precies hetzelfde.

Vijftien jaar geleden introduceerde Apple de iPhone. Die introductie veranderde het concept ‘telefoon’ volledig. Wat ooit een toestel was om te bellen, af en toe een SMS te sturen en Snake te spelen, werd een toegangspoort naar een nieuwe wereld van gemak, productiviteit en vermaak. Waar de Nokia 6610 nog vanzelfsprekend was, bleek deze tijdens de 2007 MacWorld Conference & Expo volledig achterhaald. Kun jij je nu nog een wereld voorstellen zonder smartphone?

In het bedrijfsleven gebeurde iets vergelijkbaars toen SAP de nieuwe generatie ERP-oplossingen introduceerde: S/4HANA. Ik spreek regelmatig met MKB-ondernemers die de overstap naar dat nieuwe systeem gemaakt hebben. Zij bevestigen dat het verschil tussen S/4HANA en hun oude bedrijfssysteem net zo groot is als dat tussen hun oude mobiele telefoon en een smartphone. Ga maar na… Jij vond toch ook dat je geen smartphone nodig had? Tot je die nieuwe smartphone kreeg… Twee weken later wilde je nooit meer zonder.

R/3 en ECC zijn meer dan twintig jaar oud

Ergens is het wel begrijpelijk dat MKB-bedrijven graag bij hun oude, vertrouwde ERP-oplossingen blijven. SAP is al sinds de jaren zeventig toonaangevend op het gebied van bedrijfssoftware. SAP ECC dat veel MKB-bedrijven gebruiken, werd begin deze eeuw geïntroduceerd. Dat systeem is gebaseerd op SAP R/3, dat uit de jaren negentig stamt. Inmiddels is ECC volledig uitontwikkeld en vormt het de ruggengraat van honderden klanten in het Nederlandse middensegment.

Ja, ECC doet precies wat het moet doen, net als je klassieke Nokia 6610. Maar innoveren is lastig. Nieuwe businessmodellen, innovaties, slimme integraties, cloud, snelheid, een optimale user experience; het wordt allemaal steeds complexer of is onmogelijk. En dat is best uitdagend in tijden waarin veranderingen zich sneller dan het licht voltrekken en zowel klanten als medewerkers een naadloze, moderne experience verwachten. Tijden waarin nieuwe namen de concurrentie bovendien in een oogwenk van de kaart vegen. Stilstand is achteruitgang, ook als het om onze eigen ERP-oplossingen gaat, hoe trots we daar ook op mogen zijn.

Vijf redenen voor een overstap naar S/4HANA

Waarom je nu als MKB-bedrijf zou moeten overstappen op SAP S/4HANA? Simpel, je doet jezelf tekort als je het niet doet. SAP S/4HANA is een gloednieuw platform waar je geweldig veel meer mee kunt. Ik geef je een paar voorbeelden.

  • Meer gemak dan ooit

Je interacteert op een heel nieuwe manier met de software. De software is niet transactie-georiënteerd, maar laat je de uitzonderingen zien. De zending die te lang onderweg is. De factuur die niet matcht met de offerte. Het systeem leidt jouw aandacht naar zaken die jouw aandacht ook écht verdienen. En dat geldt niet alleen voor jou, maar voor elke gebruiker. Wat denk je, hoe zou dit jouw werk en dat van jouw collega’s veranderen?

  • Altijd analyses en inzichten binnen handbereik

SAP S/4HANA biedt standaard allerlei analyses en inzichten die je helpen om beter onderbouwde beslissingen te nemen. De hele dag door. Niet in een aparte omgeving, maar in de schermen die je dagelijks gebruikt. Info die direct uit het systeem gehaald, geanalyseerd en getoond wordt. Zeg het maar: met welke inzichten zou jij jouw werk sneller en beter kunnen doen?

  • AI en Machine Learning, at your service

SAP S/4HANA gebruikt slimme, zelflerende technologie om jouw leven en dat van andere gebruikers een stuk makkelijker te maken. Het systeem neemt steeds meer eenvoudige, administratieve, herhalende taken uit handen van de gebruiker. 
Hoeveel tijd zou jij overhouden als je repeterende taken uit kon besteden aan SAP S/4HANA?

  • Meer mogelijkheden dan je voor mogelijk houdt

Bij SAP S/4HANA krijg je een geweldige hoeveelheid nieuwe features en functions. Gewoon, standaard meegeleverd. Daar hoef je niets voor te doen. Wil je bijvoorbeeld vlot een nieuw businessmodel introduceren op basis van abonnementen? Geen probleem. Met SAP S/4HANA is het zo geregeld.
 Hoe wil jij jouw business een boost geven?

  • Helemaal in de cloud

Met S/4HANA neem je afscheid van servers op kantoor of bij je IT-partner. Onze next-gen ERP-oplossing draait in de cloud en bekijk je op je telefoon, je tablet, je laptop of je desktop. Net wat je zelf het liefst gebruikt. Meer dan een internetverbinding heb je niet nodig om overal en altijd je bedrijf te kunnen runnen. Dus zeg het maar: hoe wil jij werken?

  • Overstappen naar S/4HANA is makkelijk

Overstappen op zo’n next-gen ERP-oplossing is eigenlijk een no-brainer. Zeg nou zelf, jij gebruikt die oude Nokia toch ook niet meer. Inmiddels hebben we wereldwijd talloze MKB-bedrijven overgebracht naar SAP S/4HANA. We zien bij deze bedrijven dat IT een échte innovatiedrijfveer geworden is. En daar hoef je niet eens veel voor te doen. We hebben een methode ontwikkeld om MKB-bedrijven in het juiste tempo, veilig én gecontroleerd naar S/4HANA te brengen. We noemen dit RISE with SAP – Business Transformation as a Service. Zo helpen we jou en je collega’s om zonder al te veel moeite en gedoe van je oude systeem over te stappen naar de smartphone onder de ERP-systemen.

Laat je inspireren op 16 november!

Ben jij nou ook zo’n MKB-ondernemer die behoefte heeft aan innovatievermogen, analytics, gebruiksgemak en al die andere zaken die in dit blog aan de orde komen? Dan nodig ik je heel graag uit voor de ERP Inspiration Day die we op 16 november 2022 in ’s-Hertogenbosch organiseren voor onze MKB-klanten. Het belooft een bijzondere dag te worden waarop we je precies laten zien wat een next-gen ERP-oplossing voor het MKB kan betekenen. Meer weten? Je bent van harte welkom! Bekijk het programma en meld je aan. Deelname is kosteloos.